1% i subkonta

w rozliczeniu rocznym PIT

przekazujemy 1% podatku wpisując

Darmowy Program PIT

Za każde wsparcie dla naszych Podopiecznych będziemy niezmiernie wdzięczni.

Celem działalności Fundacji jest m.in. organizowanie i zapewnienie pomocy w leczeniu, rehabilitacji i aktywizacji społecznej osób chorujących na cukrzycę typ 1.

Jak przekazać 1% podatku na konkretnych Podopiecznych Fundacji? ⇒

SUBKONTA dla Podopiecznych Fundacji

Podopiecznych Fundacji zachęcamy do zakładania INDYWIDUALNYCH SUBKONT, umożliwiających gromadzenie środków pozyskanych w ramach:

• 1% podatku
  • indywidualnych darowizn
  • zbiórek publicznych
  • zbiórek internetowych

Pozwalających na sfinansowanie wydatków związanych z kosztami diagnostyki, leczenia i rehabilitacji osoby chorej na cukrzycę typ 1.

Jak założyć subkonto? ⇒

Kto może założyć subkonto w Fundacji? ⇒

Skąd mogą pochodzić środki gromadzone na subkoncie Podopiecznego? ⇒

Czy prowadzenie subkonta wiąże się z kosztami dla Podopiecznego? ⇒

Na jakie cele mogą być przeznaczone zgromadzone środki? ⇒

W jaki sposób korzystamy ze środków zgromadzonych na subkoncie? ⇒

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZBIÓRKI PUBLICZNE dla Podopiecznych Fundacji

Miło nam poinformować, że Fundacja Dla Dzieci z Cukrzycą, decyzją 2017/2546/OR wydaną przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, otrzymała zgodę na przeprowadzanie zbiórek publicznych.

Celem zbiórek jest wsparcie osób, w szczególności dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I w zakresie leczenia choroby. W związku z tym, zachęcamy do zgłaszania i organizowania zbiórek na rzecz podopiecznych.

Czym jest zbiórka publiczna ? ⇒

Jak zorganizować i przeprowadzić zbiórkę publiczną na rzecz podopiecznego ? ⇒

II Białołęcki Bazar Zabawek UżywanychSerdecznie zapraszamy na II Białołęcki Bazar Zabawek Używanych, który odbędzie się dniu 19 maja 2019 r. w godzinach 10-14 w Parku Picassa na warszawskim Tarchominie. Na miejscu nie zabraknie również nas!Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZYSerdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".KUPUJ  TANIEJ  w Diabetyk24  i  WSPIERAJ Podopiecznych Fundacji !!!KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHZgłoszenia przyjmujemy do 17.04.2019.INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!