1% i subkonta

w rozliczeniu rocznym PIT

przekazujemy 1% podatku wpisując

Darmowy Program PIT

Za każde wsparcie dla naszych Podopiecznych będziemy niezmiernie wdzięczni.

Celem działalności Fundacji jest m.in. organizowanie i zapewnienie pomocy w leczeniu, rehabilitacji i aktywizacji społecznej osób chorujących na cukrzycę typ 1.

Jak przekazać 1% podatku na konkretnych Podopiecznych Fundacji? ⇒

SUBKONTA dla Podopiecznych Fundacji

Podopiecznych Fundacji zachęcamy do zakładania INDYWIDUALNYCH SUBKONT, umożliwiających gromadzenie środków pozyskanych w ramach:

• 1% podatku
  • indywidualnych darowizn
  • zbiórek publicznych
  • zbiórek internetowych

Pozwalających na sfinansowanie wydatków związanych z kosztami diagnostyki, leczenia i rehabilitacji osoby chorej na cukrzycę typ 1.

Jak założyć subkonto? ⇒

Kto może założyć subkonto w Fundacji? ⇒

Skąd mogą pochodzić środki gromadzone na subkoncie Podopiecznego? ⇒

Czy prowadzenie subkonta wiąże się z kosztami dla Podopiecznego? ⇒

Na jakie cele mogą być przeznaczone zgromadzone środki? ⇒

W jaki sposób korzystamy ze środków zgromadzonych na subkoncie? ⇒

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZBIÓRKI PUBLICZNE dla Podopiecznych Fundacji

Miło nam poinformować, że Fundacja Dla Dzieci z Cukrzycą, decyzją 2019/2803/OR wydaną przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, otrzymała zgodę na przeprowadzanie zbiórek publicznych.

Celem zbiórek jest wsparcie osób, w szczególności dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I w zakresie leczenia choroby. W związku z tym, zachęcamy do zgłaszania i organizowania zbiórek na rzecz podopiecznych.

Czym jest zbiórka publiczna ? ⇒

Jak zorganizować i przeprowadzić zbiórkę publiczną na rzecz podopiecznego ? ⇒

Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie ROGER sp. z o.o. sp. k za wsparcie finansowe seniorskiej reprezentacji Słodkiej Polski.Kontakt telefoniczny z fundacjąW związku z awarią telefonu stacjonarnego, prosimy o kontakt tylko pod numerem: 730 698 135INDYWIDUALNE KONSULTACJE. PSYCHOLOG. DIETETYK.Guillermo Cotugno i Słodka Polska – spotkanie diabetyków z piłkarską pasjąMłodzi zawodnicy mieli ostatnio okazję spotkać się z Guillermo Cotugno - piłkarzem Śląska Wrocław, zmagającym się z cukrzycą.Dzięki współpracy Reprezentacji Słodkiej Polski z Polskim Związkiem Piłki Nożnej powstał ciekawy materiał. Zapraszamy do lektury i oglądania :)KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHJeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia dla placówek oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.