1% i subkonta

w rozliczeniu rocznym PIT

przekazujemy 1% podatku wpisując

Darmowy Program PIT

Rozliczenie PIT realizowane jest w ramach projektu
PITax.pl dla OPP"
 przy współpracy z IWOP.

Za każde wsparcie dla naszych Podopiecznych będziemy niezmiernie wdzięczni.

Celem działalności Fundacji jest m.in. organizowanie i zapewnienie pomocy w leczeniu, rehabilitacji i aktywizacji społecznej osób chorujących na cukrzycę typ 1.

Jak przekazać 1% podatku na konkretnych Podopiecznych Fundacji? ⇒

SUBKONTA dla Podopiecznych Fundacji

Podopiecznych Fundacji zachęcamy do zakładania INDYWIDUALNYCH SUBKONT, umożliwiających gromadzenie środków pozyskanych w ramach:

• 1% podatku
  • indywidualnych darowizn
  • zbiórek publicznych
  • zbiórek internetowych

Pozwalających na sfinansowanie wydatków związanych z kosztami diagnostyki, leczenia i rehabilitacji osoby chorej na cukrzycę typ 1.

Jak założyć subkonto? ⇒

Kto może założyć subkonto w Fundacji? ⇒

Skąd mogą pochodzić środki gromadzone na subkoncie Podopiecznego? ⇒

Czy prowadzenie subkonta wiąże się z kosztami dla Podopiecznego? ⇒

Na jakie cele mogą być przeznaczone zgromadzone środki? ⇒

W jaki sposób korzystamy ze środków zgromadzonych na subkoncie? ⇒

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZBIÓRKI PUBLICZNE dla Podopiecznych Fundacji

Miło nam poinformować, że Fundacja Dla Dzieci z Cukrzycą, decyzją 2019/2803/OR wydaną przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, otrzymała zgodę na przeprowadzanie zbiórek publicznych.

Celem zbiórek jest wsparcie osób, w szczególności dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I w zakresie leczenia choroby. W związku z tym, zachęcamy do zgłaszania i organizowania zbiórek na rzecz podopiecznych.

Czym jest zbiórka publiczna ? ⇒

Jak zorganizować i przeprowadzić zbiórkę publiczną na rzecz podopiecznego ? ⇒

WebinariumSerdecznie zapraszamy na webinarium „Jak zostać wzorowym pacjentem ?Czyli garść porad, jak się dobrze przygotować do wizyty (teleporady) u diabetologa ?” Termin: 7 grudnia, godz. 19:00Kolejne zgrupowanie Słodkiej PolskiW niedzielę 29 listopada Słodka POLSKA U13 zagrała mecze kontrolne, będące przygotowaniem do styczniowego turnieju Ślęza CUP.15 Bieg „Policz się z cukrzycą”Już wkrótce 29 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, a co za tym idzie, także 15 Bieg „Policz się z cukrzycą”, który tym razem odbędzie się w formie wirtualnej.PodziękowaniaChcieliśmy wyrazić wdzięczność wobec firmy ST Print https://stojakitekturowe.pl/ , która wspomogła nas darowizną. W tym szczególnym czasie pamięć o potrzebujących jest na wagę złota! Wspierajmy się, zarażajmy optymizmem i wiarą w lepsze jutro.GWIAZDKA Z FUNDACJĄZapraszamy na GWIAZDKOWE WARSZTATY online już 12.12.2020.Świąteczne Show "Gwiazdy na Gwiazdkę"POZNAJMY SWOJE ZAINTERESOWANIA i TALENTY POCHWALMY SIĘ NIMI !!! Weź udział w ŚWIĄTECZNYM SHOW "GWIAZDY NA GWIAZDKĘ"Dzień otwarty z Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą! Spotkajmy się ONLINE - 13.11. godz. 19:00Pierwsze takie spotkanie ONLINE: Dzień otwarty z Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą!ŚWIATOWY DZIEŃ CUKRZYCY 2020 - konferencja 4.11Już 4 listopada o godzinie 11, z okazji corocznych obchodów Światowego Dnia Cukrzycy zapraszamy do udziału w debacie online, w której weźmiemy udział!