1% i subkonta

w rozliczeniu rocznym PIT

przekazujemy 1% podatku wpisując

Darmowy Program PIT

Za każde wsparcie dla naszych Podopiecznych będziemy niezmiernie wdzięczni.

Celem działalności Fundacji jest m.in. organizowanie i zapewnienie pomocy w leczeniu, rehabilitacji i aktywizacji społecznej osób chorujących na cukrzycę typ 1.

Jak przekazać 1% podatku na konkretnych Podopiecznych Fundacji? ⇒

SUBKONTA dla Podopiecznych Fundacji

Podopiecznych Fundacji zachęcamy do zakładania INDYWIDUALNYCH SUBKONT, umożliwiających gromadzenie środków pozyskanych w ramach:

• 1% podatku
  • indywidualnych darowizn
  • zbiórek publicznych
  • zbiórek internetowych

Pozwalających na sfinansowanie wydatków związanych z kosztami diagnostyki, leczenia i rehabilitacji osoby chorej na cukrzycę typ 1.

Jak założyć subkonto? ⇒

Kto może założyć subkonto w Fundacji? ⇒

Skąd mogą pochodzić środki gromadzone na subkoncie Podopiecznego? ⇒

Czy prowadzenie subkonta wiąże się z kosztami dla Podopiecznego? ⇒

Na jakie cele mogą być przeznaczone zgromadzone środki? ⇒

W jaki sposób korzystamy ze środków zgromadzonych na subkoncie? ⇒

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZBIÓRKI PUBLICZNE dla Podopiecznych Fundacji

Miło nam poinformować, że Fundacja Dla Dzieci z Cukrzycą, decyzją 2019/2803/OR wydaną przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, otrzymała zgodę na przeprowadzanie zbiórek publicznych.

Celem zbiórek jest wsparcie osób, w szczególności dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I w zakresie leczenia choroby. W związku z tym, zachęcamy do zgłaszania i organizowania zbiórek na rzecz podopiecznych.

Czym jest zbiórka publiczna ? ⇒

Jak zorganizować i przeprowadzić zbiórkę publiczną na rzecz podopiecznego ? ⇒

PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.