1% i subkonta

ZALOGUJ SIĘ

sprawdź stan SUBKONTA / wpływy z 1%

(stan subkont jest AKTUALIZOWANY RAZ NA MIESIĄC, w ostatnim dniu roboczym miesiąca)

PROSIMY O PRZEKAZYWANIE 1,5% PODATKU NA FUNDACJĘ

w rozliczeniu rocznym PIT

przekazujemy 1,5% podatku wpisując

Darmowy Program PIT

PIT Online z PITax.pl dostępny jest dzięki współpracy z IWOP

Za każde wsparcie dla naszych Podopiecznych będziemy niezmiernie wdzięczni.

Celem działalności Fundacji jest m.in. organizowanie i zapewnienie pomocy w leczeniu, rehabilitacji i aktywizacji społecznej osób chorujących na cukrzycę typ 1.

Jak przekazać 1,5% podatku na konkretnych Podopiecznych Fundacji? ⇒

SUBKONTA dla Podopiecznych Fundacji

Jak sprawdzić wysokość środków zgromadzonych na subkoncie?

Stan środków, jakimi dysponujemy na subkoncie można sprawdzić samodzielnie poprzez zalogowanie się do systemu informacyjnego (LINK) i wysłanie zapytania. Na wskazany w Umowie Porozumienia adres mail zostanie automatycznie przesłana wiadomość z podanym stanem subkonta.

Stan subkont jest aktualizowany w systemie informacyjnym raz na miesiąć (ostatniego dnia roboczego miesiąca).

W jaki sposób sprawdzić wysokość wpływów z 1%?

Wpływy z 1% można sprawdzić samodzielnie poprzez zalogowanie się do systemu informacyjnego (LINK) i wysłanie zapytania. Na wskazany w Umowie Porozumienia adres mail zostanie automatycznie przesłana wiadomość z podaną kwotą zgromadzona z 1%.

Podopiecznych Fundacji zachęcamy do zakładania INDYWIDUALNYCH SUBKONT,

umożliwiających gromadzenie środków pozyskanych w ramach:

• 1,5% podatku
  • indywidualnych darowizn
  • zbiórek publicznych
  • zbiórek internetowych

Pozwalających na sfinansowanie wydatków związanych z kosztami diagnostyki, leczenia i rehabilitacji osoby chorej na cukrzycę typ 1.

Jak założyć subkonto? ⇒

Kto może założyć subkonto w Fundacji? ⇒

Skąd mogą pochodzić środki gromadzone na subkoncie Podopiecznego? ⇒

Czy prowadzenie subkonta wiąże się z kosztami dla Podopiecznego? ⇒

Na jakie cele mogą być przeznaczone zgromadzone środki? ⇒

W jaki sposób korzystamy ze środków zgromadzonych na subkoncie? ⇒

ZBIÓRKI PUBLICZNE

dla Podopiecznych Fundacji

Miło nam poinformować, że Fundacja Dla Dzieci z Cukrzycą, decyzją wydaną przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, otrzymała zgodę na przeprowadzanie zbiórek publicznych.

Celem zbiórek jest wsparcie osób, w szczególności dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I w zakresie leczenia choroby. W związku z tym, zachęcamy do zgłaszania i organizowania zbiórek na rzecz podopiecznych.

Czym jest zbiórka publiczna ? ⇒

Jak zorganizować i przeprowadzić zbiórkę publiczną na rzecz podopiecznego ? ⇒

ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.