DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+Wolne miejsca na wyjazdy wakacyjne 2024Mamy ostatnie wolne miejsca na wakacyjne turnusy rehabilitacyjne 2024 Zachęcamy do zapisów pod linkiem: https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1Warzywa i owoce dają super moce - warsztaty dietetyczne 2024Zapraszamy na stacjonarne warsztaty dietetyczne "Warzywa i owoce dają super moce" Kiedy: 12 maja 2024 godz. 10.30 - 13.00 Gdzie: w siedzibie Fundacji, Warszawa ul. Szpitalna 5/16 Zapisy przez formularz zgłoszeniowy pod linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s/?tabset-74f0e=1Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw? - warsztaty dietetyczne online 2024Zapraszamy na warsztaty dietetyczne online "Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw?" Kiedy: 8 maja 2024 godz. 19.00 - 20.30 Zapisy przez formularz zgłoszeniowy pod linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s/?tabset-74f0e=1Dzień Dziecka z Fundacją 2024Zapraszamy dzieci z cukrzycą i ich rodziny do zapisów na obchody Dnia Dziecka z Fundacją: - 25.05 w Julinku k. Warszawy, - 26.05 na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej, - 2.06 w Leszczanach k. Suchowoli na Podlasiu, - 8.06 w Szczecinie Zapisy pod linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s/?tabset-74f0e=1

Stażownia – Twój pierwszy krok na rynku pracy!

Projekt Stażownia to inicjatywa dla młodych dorosłych z cukrzycą typu 1, którzy planują znaleźć swoją pierwszą pracę.

Fundacja oferuje wsparcie i serdecznie zaprasza do dołączenia do tego innowacyjnego programu!

Na czym polega projekt Stażownia?

Projekt ma na celu umożliwienie uczestnikom rozwinięcie umiejętności koniecznych oraz ułatwiających wejście na obecny rynek pracy, a także zorganizowanie stażu w renomowanej firmie, między innymi z branży farmaceutycznej, finansowej lub w cenionej organizacji.

Zdobyte miękkie kompetencje i doświadczenie zawodowe pod okiem ekspertów,
w przyjaznych dla diabetyka warunkach, ułatwią rozpoczęcie dorosłego, zawodowego życia.

Kogo zachęcamy do udziału?

Do udziału w projekcie Stażownia zapraszamy Podopiecznych Fundacji w wieku od 21 do 26 lat, zarówno uczących się jak i tych, którzy już zakończyli edukację. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych zdobyciem kompetencji niezbędnych w rozpoczęciu ścieżki kariery na obecnym rynku pracy.

Co oferujemy?

Uczestnikom projektu Stażownia proponujemy serię spotkań ze specjalistkami
ds. rekrutacji i HR, które:

• będą pomocne w poznaniu mocnych stron każdego uczestnika
  • nauczą jak stworzyć profilowane pod CV pod oczekiwania przyszłego pracodawcy
  • przygotują do idealnej rozmowy kwalifikacyjnej

Uczestnicy będą mogli również wziąć udział w wielu warsztatach z zakresu:

• umiejętności miękkich, niezbędnych na rynku pracy
  • podstaw prawa pracy
  • przedstawienia wybranych stanowisk, profesji - eksperci opowiedzą między innymi o charakterze wykonywanego zawodu, swoim unikatowym doświadczeniu zawodowym oraz przekażą praktyczne wskazówki, jakie umiejętności są pożądane przez pracodawców

Nie wahaj się, skorzystaj z tej możliwości! Jak zgłosić się do projektu?

Wystarczy wypełnić ankietę zgłoszeniową, dzięki której będziemy mogli przygotować program spełniający Twoje potrzeby i oczekiwania.

Dokładne udzielenie odpowiedzi pomoże nam skuteczniej dostosować naszą ofertę pod Twoje cele.

Link do ANKIETY ZGŁOSZENIOWEJ:

Na zgłoszenia czekamy do 15 kwietnia 2024r.

Kolejne etapy:

• Po odesłaniu zgłoszenia każdy uczestnik otrzyma odpowiedź mailową na temat przyjęcia do projektu Stażownia
  • Wszelkie dalsze kroki, informacje będą przekazywane drogą mailową lub telefoniczną, dlatego uprzejmie prosimy o regularne sprawdzanie skrzynki pocztowej oraz aktywne reagowanie na przekazywane instrukcje.