Dzień Dziecka z FundacjąRezerwujcie czas na świętowanie Dnia Dziecka z FundacjąJestem dorosły i co dalej - warsztat motywacyjny cz. 2Data: 24 kwietnia ( środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie Zoom Link do zapisów: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s/?tabset-74f0e=1 Dla kogo?: Dla młodych dorosłych z cukrzycą typu 1, zachęcamy nastolatków już 16-17 letnich, studentów, którzy chcą się usamodzielnić lub są w trakcie. Jest to warsztat skierowany wyłącznie dla młodych ludzi, bez udziału rodziców.Stażownia – Twój pierwszy krok na rynku pracy!Pomagamy młodym dorosłym odnieść sukces na rynku pracy. Dołącz do projektu STAZOWNIA !Insulin On Board Cup 2024Właśnie teraz otwieramy zapisy dla zawodników z całego świata! Dołącz do nas! Międzynarodowy Turniej Piłki Nożnej dla Diabetyków Kiedy: 15-16 czerwca 2024 roku, w WarszawieJestem dorosły i co dalej?Data: 27 marca ( środa) Godzina: 18.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomWiosenne warsztaty plastyczne 2024 onlineLASEROTERAPIA - MARZEC 2024ZAPRASZAMY NA ZABIEGI REHABILITACYJNE Z UŻYCIEM LASERU NA MIEJSCA WKŁUĆ I ZROSTY Kiedy: 11.03 - 22.03.2024 w godz. 16.00 - 18.00 Gdzie: siedziba Fundacji ul. Szpitalna 5/16 WarszawaTrening sztuk walki z okazji Dnia Kobiet oraz Dnia Mężczyzn!Świętujemy na sportowo w Uniq Figth Club Kiedy: 10 marca (niedziela) Godzina: 15.00 Gdzie: ulica VI Poprzeczna 23, Anin

TURNUS KOLONIJNY 2018'

GARŚĆ INFORMACJI ORGANIZACYJNYCH dla KOLONISTÓW 2018'

Termin: 05.08.2018r. - 19.08.2018r.
Adres: Sanatorium „FALA”; 82-103 Stegna Gdańska, ul. Grunwaldzka 20 (woj. pomorskie)
(https://www.mierzeja.pl/fala)

Wyjazd: Zbiórka 05.08.2018. godz.8:00, Plac Bankowy przy pomniku Słowackiego

(podróż będzie trwała ok. 6 godz. – proszę zabrać prowiant; przyjeżdżamy na obiad ok. 14:00/15:00)

Powrót:19.08.2018. godz.16:00/17:00, Plac Bankowy przy pomniku Słowackiego

Kontakt z kierownikiem kolonii: Sylwester Manowski tel. 602 586 071

W RAMACH TURNUSU kolonijnego OFERUJEMY:
- transport uczestników Warszawa -ośrodek - Warszawa / autokarem
- zakwaterowanie w pokojach 2-3-4 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym
- 5 posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja)
  śniadania i kolacje - szwedzki stół, obiad serwowany + 0,5 litra wody/ dzień
- dieta bezglutenowa
- opiekę kadry: lekarzy diabetologów, pielęgniarek, edukatorów diabetologicznych, wychowawców, ratownika, kierownika turnusu
- edukacja diabetologiczna, zabiegi rehabilitacyjne miejsc poiniekcyjnych (ewentualnie inne według potrzeb)
ponadto w programie: sport i rekreacja, zajęcia integracyjne, dyskoteki, ogniska, wycieczki krajoznawcze

UWAGA: Osoby, które jeszcze nie dostarczyły WYPEŁNIONYCH KART KOLONIJNYCH i ORZECZEŃ o NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI prosimy o PRZESŁANIE SKANU DOKUMENTÓW MAILEM: turnusy@fundacja-cukrzyca.pldo dnia 30 czerwca. Oryginał karty kolonijnej prosimy włoży dziecku do bagażu.

Każdy uczestnik turnusu powinien zabrać ze sobą:
- PODPISANE: glukometr i nakłuwacz, pompę, peny, insulinę, glukagon, etc.

(insulinę przewozimy w opakowaniach termicznych, jeżeli ktoś nie posiada – zbierzemy insuliny w autokarach do lodówek turystycznych)
- min. 3 opakowania pasków do swojego glukometru, lancety do nakłuwacza
- min. 8-10 wkłuć, min. 4 zbiorniczki na insulinę do pomp, igły do penów
- zapas GLUKOZY

Ponadto:

- na plażę i basen: kostium, klapki, czepek na basen, ręcznik, nakrycie na głowę (na słońce), krem z filtrem, krem po opalaniu (na poparzenia słoneczne)

- do lasu i na wycieczki: preparaty na komary i kleszcze, wygodne obuwie (sportowe)

Informujemy, iż w turnusie nie może uczestniczyć dziecko z chorobą zakaźną.

UWAGA:turnus rehabilitacyjny można odliczyć od podatku w części, którą Państwo sami finansują (odliczając dofinansowanie PCPR, środki z subkonta, dofinansowania z zakładu pracy, etc.). W dniu wyjazdu dzieci dostana do bagażu rachunki za turnus wystawione na dziecko, uwzględniające koszt całkowity turnusu 1900,00 PLN w ewentualnym rozbiciu na dofinasowanie PCPR i wpłatę własną.

Jeżeli ktoś z Państwa ma inne życzenia/ wskazania co do rachunku (ma inne źródła dofinansowania) bardzo prosimy o przekazanie do fundacji takiej informacji drogą mailową: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 30 czerwca ze wskazaniem na kogo rachunek ma być wystawiony, na jaką kwotę i z jakim opisem w treści.

PROSIMY o mailową INFORMACJĘ ZWROTNĄ DOTYCZĄCĄ ZAPOZNANIA SIĘ Z TREŚCIĄ MAILA.

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia !