DOFINANSOWANIE do TURNUSU REHABILITACYJNEGO ze środków PFRON !!!Aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2018 roku ze środków PFRON WNIOSKI do swoich PCPR należy składać JUŻ NA POCZĄTKU 2018 R. !!!Kolejne prezenty od AmbasadoraDziś odwiedził nas Ambasador naszej Fundacji Łukasz Moneta, który kolejny raz przekazał wiele prezentów dla naszych podopiecznych.WARSZTATY DIETETYCZNEZapraszamy 9 grudnia 2017r.GWIAZDKA Z FUNDACJĄ już 16 grudnia 2017Zapraszamy po odbiór ZAPROSZEŃ do Fundacji lub poradni CZD i WUMŚwiatowy Dzień Walki z Cukrzycą w WARSZAWIETak było - RELACJABezpłatne WARSZTATY PSYCHOLOGICZNEI spotkanie już 25 listopada 2017 prowadzenie Pani MONIKA GODLEWSKANowa aktywność FundacjiOtworzyliśmy nowy dział POZYSKIWANIA FUNDUSZY działalność statutowąDziękujemy !!!Prezenty od Łukasza MonetyŚwiatowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie 12 listopada 2017r.CUKRZYCA NIE WYBIERA ! Sprawdź, czy nie jesteś w grupie ryzyka !!!Ambasador Fundacji Dla Dzieci z Cukrzycą w piłkarskiej Reprezentacji PolskiJarosław Jach, który jest Ambasadorem naszej Fundacji, został powołany przez Adama Nawałkę do Reprezentacji Polski na najbliższe mecze z Urugwajem i Meksykiem!DRUGA KONFERENCJA SZKOLENIOWASerdecznie zapraszamy na "Drugą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się! Moje dziecko wyszło z grupy ryzyka!", która odbędzie się 18 listopada w Warszawie, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1. Nie zabraknie tam oczywiście naszej Fundacji!BEZPŁATNE PORADY PRAWNEZaczynamy od 8 listopada, zapraszamy w każdą drugą środę miesiąca w godz. 18.00 – 20.00DZIĘKUJEMY :)Firma Hewlett Packard Enterprise przekazała nam pudło gadżetów dla Podopiecznych :)GRAMY W KOSZA i SIATKÓWKĘZapraszamy w każdą niedzielę na HALĘ SPORTOWĄ - GRAMY w KOSZA i w SIATKÓWKĘ !!!FUNDACYJNY BASENJuż 1 października rusza BEZPŁATNY BASEN. Zapraszamy !!!TURNUS ZIMOWY 2018’Zapraszamy MŁODZIEŻ i DZIECI oraz RODZINY na wyjazd narciarsko-snowboardowy Mala Moravka - Karlov (Czechy) Termin: 12.01 - 18.01. 2018r."Dziecko z cukrzycą typu I w szkole i przedszkolu"23 września 2017r. zapraszamy na BEZPŁATNE WARSZTATY dla RODZICÓW Słodziaków: "Dziecko z cukrzycą typu I w szkole i przedszkolu"DAJMY ODPOCZĄĆ MAMOMZapraszamy na pierwszą edycję DOM-u 2017 !!! Zapraszamy DZIECIAKI z TATUSIAMI i MAMUSIE na weekend 30.09.-01.10.2017.MIŁY PREZENT OD JAROSŁAWA JACHABardzo miły gest ze strony Ambasadora naszej Fundacji, piłkarza Zagłębia Lubin i młodzieżowej reprezentacji Polski, Jarosława Jacha.AMBASADORZY NASZEJ FUNDACJI ZAGRAJĄ NA PIŁKARSKIM EURO 2017!Piłkarze Jarosław Jach i Łukasz Moneta, którzy są Ambasadorami Fundacji Dla Dzieci z Cukrzycą, zostali powołani do Reprezentacji Polski U-21 na Młodzieżowe Mistrzostwa Europy w piłce nożnej, które zostaną rozegrane w naszym kraju.Na refundację CGM będziemy musieli jeszcze poczekać ...Wieści z Ministerstwa na temat refundacji CGMKURS dla EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHFundacja POSZUKUJE osób chętnych do pracy w charakterze SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH. Zapraszamy na kurs w czerwcu 2017r."KOPNIJ CUKRZYCĘ" Gniezno 2017Pod hasłem „Kopnij cukrzycę” rozegrano w Gnieźnie pierwsze Mistrzostwa Polski Dzieci i Młodzieży z cukrzycą w piłkę nożną. Na turnieju nie mogło zabraknąć także nas i drużyny Waleczni Warszawa.27-28 maja 2017 DZIEŃ DZIECKAZapraszamy na wyjazdowy DZIEŃ DZIECKA z Akademią Mistrzów Sportu – Mistrzów Życia, Fundacją ACTIVEdiabet oraz Fundacją dla Dzieci z CukrzycąŻyczenia Świąteczne od Fundacji Dla Dzieci z CukrzycąSZCZUPLI NA WIOSNĘ? Zapraszamy do Akademii.Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH: Szczupli z cukrzycą. Jak uzyskać i utrzymać prawidłową masę ciała chorując na cukrzycę ? 25 marca 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00POSZUKIWANE OSOBY do opieki nad SŁODZIAKAMI podczas wyjazdu na zielona szkołęTerminy wyjazdów: 8-10 maja i 29-31 maja9 - 16 luty BIURO FUNDACJI NIECZYNNETurnusy Rehabilitacyjne LATO 2017od 1 lutego rozpoczynamy zapisy na turnusy letnieFREE STYLE LIBRE dla Podopiecznych FundacjiMamy kolejne zestawy dla Podopiecznych FundacjiAKADEMIA DIABETYKA zaprasza14 stycznia 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00 Tematyka: orzecznictwo o niepełnosprawności, dostępności świadczeń, wsparcia, dofinansowań i ulg podatkowych dla rodzin z dziećmi z niepełnosprawnościąFundacja biegnie z WOŚPBIEGNIJ Z NAMI !!! 15 stycznia Fundacja wspiera 25 Finał WOŚP !!!I KARNAWAŁ z FUNDACJĄ już 4 lutego 2017 !!!Serdecznie zapraszamy rodziców dzieci z cukrzycą, przyjaciół, znajomych, sympatyków … na BAL KARNAWAŁOWY 2017 !!!AKADEMIA DIABETYKAPostscriptum warsztatów "Praktyczne wykorzystanie NOWYCH TECHNOLOGII w MONITORINGU GLIKEMII”ZIMOWISKO 2017 !!!SĄ JESZCZE WOLNE MIEJSCA NA ZIMOWISKOFUNDACJA na międzyklubowych zawodach CrossFit No Limit Deal League #2.2.Już w najbliższą niedzielę 20 listopada będziemy kibicować i mierzyć poziom cukru uczestnikom zawodów CrossFit No Limit Deal League #2.2.DOFINANSOWANIE z PFRONPrzypominamy o składaniu wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych ze środków PFRONFUNDACYJNA GWIAZDKAZapraszamy! 17 grudnia, godz.16.00, Dom Kultury ŚWITRelacja z warszawskiej kampanii ZOBACZ CUKRZYCĘ !Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie trwał 3 dni !!!FREESTYLE LIBRE dla Podopiecznych FundacjiKomu? Komu? ... bo idę do domu :)ŚWIATOWY DZIEŃ WALKI Z CUKRZYCĄ w WARSZAWIEZOBACZ CUKRZYCĘ ! kampania społeczna 12 i 13 listopada w WarszawiePierwsza Konferencja Szkoleniowa Z Cukrzycą na Ty, nie daj się!Serdecznie zapraszamy na Pierwszą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się!, której głównym organizatorem jest Stowarzyszenie Razem dla Białołęki. Konferencja odbędzie się w dniu 19 listopada 2016 roku, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1, w godz. 9:00-15:30.UWAGA SUBKONTOWICZEDo końca października dostępne będą informacje o stanie środków zgromadzonych z 1% za rok 2015w dniach 17-21 października 2016r. BIURO FUNDACJI będzie NIECZYNNEod 2 października GRAMY w KOSZA I SIATKÓWKĘSerdecznie zapraszamy starszą młodzież i dorosłych na HALĘ SPORTOWĄ - GRAMY w KOSZA i w SIATKÓWKĘ2 października startuje fundacyjny BASENZapraszamy dzieciaki z opiekunami na BEZPŁATNY BASEN"Praktyczne aspekty codziennego życia osoby z cukrzycą z wykorzystaniem nowoczesnych technologii wspierających terapię"17 września wzięliśmy aktywny udział w warsztatach w ramach Kongresu Pielęgniarstwa Polskiego w Warszawie pod hasłem "Praktyczne aspekty codziennego życia osoby z cukrzycą z wykorzystaniem nowoczesnych technologii wspierających terapię".TURNUS W LĄDKU ZDRÓJPRZYPOMINAMYTURNUS W STEGNIE GDAŃSKIEJPrzypominamy, że turnus nad morzem rozpoczynamy 26.06.2016r. OBIADEM o godz. 14.00. Do zobaczenia :)SŁODKA KONFERENCJA W SEJMIESŁODKA KONFERENCJA W SEJMIE 1 czerwca Fundacyjne Słodziaki, na zaproszenie Michała Jelińskiego - ambasadora kampanii "Ścigamy się z cukrzycą", wzięły udział w konferncji prasowej w SejmieWYLICYTUJ KOSZULKĘ Z PODPISAMI REPREZENTANTÓW!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej kolejnej aukcji! Tym razem do wylicytowania jest koszulka klubu piłkarskiego Ruch Chorzów, w którym gra Ambasador naszej fundacji, Łukasz Moneta. Cały dochód z aukcji zostanie przekazany na cele Fundacji.SZKOLENIA EDUKACYJNO - SPORTOWE ACTIVEdiabetW dniach 21-22 maja na warszawskim AWF-ie odbyły się szkolenia edukacyjno - sportowe "ACTIVEdiabet" dla dzieci, młodzieży, rodzin z cukrzycą, w których wzięliśmy udział.Miły prezent od PZPNDostaliśmy dziś niezwykły prezent! Polski Związek Piłki Nożnej przekazał dla podopiecznych naszej Fundacji olbrzymią ilość gadżetów i upominków. Wśród nich są między innymi kubki, worki na obuwie, przybory szkolne i wiele innych...Akcja "Stop Cukrzycy" w magazynie "Baby Junior"Zachęcamy do nabywania magazynu „Baby Junior”, skierowanego do obecnych i przyszłych rodziców, z wieloma ciekawymi treściami i fachowymi poradami. W dodatku specjalnym do obecnego wydania („Twój Junior”) tematem numeru jest ogólnopolska akcja edukacyjna „Stop Cukrzycy”.ZAPRASZAMY NA WARSZTATY EDUKACYJNO-SPORTOWEZapraszamy wszystkich na warsztaty edukacyjno-sportowe dla dzieci z cukrzycą i ich rodzin, organizowane przez ACTIVEdiabet, w dniach 21-22 maja na warszawskim AWF-ie.FUNDACYJNA DRUŻYNA PIŁKARSKAUWAGA: 13 maja 2016 rozpoczynamy treningiDZIEŃ DZIECKA z FUNDACJĄ4 czerwca 2016r. zapraszamy na całodniowy SPŁYW KAJAKOWY po rzece Wkrze zakończony rodzinnym piknikiemMAMY NOWE FUNDACYJNE ZNACZNIKI !!!35 sztuk nowych ZNACZNIKÓW z LOGO FUNDACJI ufundowała firma PANATTONI EUROPE. Dziękujemy.TWORZYMY PIŁKARSKĄ DRUŻYNĘ FUNDACJI!W dniach 11-12 czerwca 2016r. w Łodzi odbędzie się VI OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ PIŁKI NOŻNEJ DIABETYKÓW. Nie zabraknie tam także DRUŻYNY FUNDACJI, w związku z tym zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń wszystkich chętnych w wieku 11-16 lat, którzy chcieliby wystąpić w barwach fundacyjnej drużyny piłkarskiej.SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylkoPrzedstawiciel firmy MEDTRONIC i edukator diabetologiczny przedstawi najnowsze rozwiązania: MiniMed® 640G, system CGM: Guardian® REAL-Time, sensor Enlite™, transmitery: Guardian™ 2 Link i MiniLink™, CONTOUR® NEXT LINK 2.4, CareLink™ PersonalPIŁKARZE EKSTRAKLASY AMBASADORAMI FUNDACJI!Fundacja pozyskała nowych Ambasadorów prosto z piłkarskiej Ekstraklasy!POZYTYWNA DECYZJA MINISTERSTWA ZDROWIA W SPRAWIE REFUNDACJI CGMSerwis Diabetycy.eu informuje, że Ministerstwo Zdrowia podało, że jest pozytywna decyzja w sprawie refundacji CGM. Pracownicy dostali polecenie jak najszybszego przygotowania wdrożenia refundacji.Zostań mistrzem wyliczania WW i WBTZapraszamy na bezpłatne warsztaty dla RODZICÓW I MŁODZIEŻY, podczas których będzie można doszlifować umiejętności wyliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych.FUNDACJA POZYSKAŁA NOWEGO PARTNERA, AGENCJĘ SPORTOWO – MENEDŻERSKĄ STANISZEWSKI FOOTBALL AGENCY.Partner Fundacji - Agencja Staniszewski Football Agency zadeklarował wsparcie naszych działań.BADANIE DOTYCZĄCE INNOWACYJNEGO SPOSOBU LECZENIA CHORÓB AUTOIMMUNOLOGICZNYCHZachęcamy do udziału i wsparcia innowacyjnego projektu FERRUM-1AKADEMIA DIABETYKAZapraszamy na spotkanie z przedstawicielem firmy ROCHETURNUSY REHABILITACYJNE LATO 2016Zapisy od 15.02.2016. Zapraszamy!ŚWIĄTECZNY KIERMASZSzukamy ZDOLNYCH, DOMOROSŁYCH CUKIERNIKÓW chętnych do wzbogacenia naszego ŚWIĄTECZNEGO KIERMASZUŚWIĄTECZNE WARSZTATY dla NAJMŁODSZYCHW sobotę 19 grudnia organizujemy w Fundacji bezpłatne ŚWIĄTECZNE WARSZTATY dla NAJMŁODSZYCH.DOFINANSOWANIE PFRON na 2016 rok - przypomnieniePrzypominamy co zrobić aby otrzymać dofinansowanie.SŁODKI TRAMWAJ 2015Dziś, jak co roku 14 listopada na ulice Warszawy wyjechał SŁODKI TRAMWAJDOFINANSOWANIE PFRON na 2016 rokSprawdź co zrobić aby otrzymać dofinansowanie.14 listopada SŁODKI TRAMWAJ w WarszawieJak co roku wyruszamy SŁODKIM TRAMWAJEM na Warszawskie ulice.ZAPRASZAMY na ZABAWĘ CHOINKOWĄJuż 20 grudnia, w godzinach 13.45-16:00.DZIECKO Z CUKRZYCĄ TYPU 1 W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCHZ przyjemnością informujemy o rozpoczęciu wspólnej akcji.ROZPOCZYNAMY ZAPISY NA ZIMOWISKO 2016!11 dniowy turnus w ośrodku w RYTRZE