nowości

sportowe

INSULIN ON BOARD CUP 22 ZA NAMI!W dniach 18-19 czerwca 2022 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie, odbyła się czwarta edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2022.ZAPYTANIA OFERTOWE DOTYCZĄCE ORGANIZACJI OBOZÓW SPORTOWYCH (WRZESIEŃ 2022 R.)Zapytania ofertowe dotyczące zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w ramach projektu DIABTEAM 2022Zapytania ofertowe dotyczące organizacji obozów sportowych (czerwiec 2022 r.)Zapytania ofertowe dotyczące zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w ramach projektu DIABTEAM 2022Insulin On Board Cup 2022 już w czerwcu!W dniach 18-19 CZERWCA w Warszawie, organizujemy kolejną edycję turnieju piłkarskiego INSULIN ON BOARD CUP. Zapraszamy do zapisów!WZNAWIAMY NABÓR DO WALECZNYCH!Rozpoczynamy zapisy na turniej piłkarski w Suchym Lesie k. Poznania, 4-6 marca.PIŁKARSKI OBÓZ ZIMOWY 3-9 stycznia 2022'RUSZYŁY ZAPISY !!! Kochasz piłkę nożną ? Chcesz pojechać na obóz piłkarski z kadrowiczami SŁODKIEJ POLSKI ??? To jest obóz dla CIEBIE :)Zapytanie ofertowe dot. orojektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1”W związku z organizacją zimowego obozu sportowego, w ramach projektu „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1” współfinansowanego przez PFRON, Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurę zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKASerdecznie zapraszamy młodzież i dzieci z opiekunami do skorzystania z BEZPŁATNEGO BASENU, a młodzież i dorosłych na zajęcia z siatkówki i koszykówki!

INSULIN ON BOARD CUP 22 ZA NAMI!

W dniach 18-19 czerwca 2022 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie, odbyła się czwarta edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2022 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą. Z okazji 10-lecia organizacji Mistrzostw Europy Diabetyków w Futsalu - DiaEuro do udziału w turnieju zaproszona została wspólnota międzynarodowa której częścią jest również Polska.

Wydarzenie polegało na organizacji międzynarodowego turnieju piłki nożnej dla osób z niepełnosprawnościami - dzieci, młodzieży i dorosłych chorujących na cukrzycę typu I (insulinozależną) w czterech kategoriach wiekowych:

• I kategoria – dzieci urodzone w 2011 r. i młodsze,

• II kategoria – dzieci urodzone w latach 2008-2010 (drużyny polskie i międzynarodowe)

• III kategoria – dzieci urodzone w latach 2004 – 2007 (drużyny polskie i międzynarodowe)

• IV kategoria– dorośli (reprezentacje narodowe)

W tym roku w ramach Turnieju Insulin on Board 2022 w kategoriach seniorskiej i juniorskiej wzięło udział 6 federacji narodowych DiaEuro: Polska, Portugalia, Słowacja, Chorwacja, Bułgaria oraz Ukraina. W sumie w rozgrywkach wzięło udział 250 zawodników.

Impreza została sfinansowana z wkładu organizatora oraz dofinansowana z Państwowego Funduszu

Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON), a także firmy Novo Nordisk Polska, Fundacji Piłkarstwa Polskiego i Fundacji Ludzki Gest Jakuba Błaszczykowskiego.

Jak co roku impreza została objęta patronatem Polskiego Związku Piłki Nożnej, Prezydenta m.st. Warszawy oraz Burmistrza Dzielnicy Białołęka.

W uroczystym otwarciu turnieju uczestniczył Ambasador Portugalii - Luís Cabaço oraz Ambasador Chorwacji Tomislav Vidošević oraz przedstawiciele ambasady Słowacji w Polsce. Wszystkie mecze relacjonował komentator zawodów, a arbitrami byli sędziowie z Polskiego Związku Piłki Nożnej.

W dwudniowych zawodach zagrało ponad 250 niepełnosprawnych zawodników z cukrzycą typu 1. W turnieju oraz towarzyszącym mu pikniku, łącznie z opiekunami, wzięło udział ok. 400 osób. W organizacji wydarzenia pomagało trzydziestu wolontariuszy. Dzięki współfinansowaniu projektu uczestnicy mogli skorzystać z bezpłatnego noclegu i wyżywienia.

Na podium stanęło dwanaście z 24 drużyn w czterech kategoriach wiekowych:

• I kat. dzieci urodzone w 2011 r. i młodsze

1. Pogromcy Cukrów I

2. Pogromcy Cukrów II

3. Waleczni

• II kat. dzieci urodzone w latach 2008-2010

1. Pogromcy Cukrów

2. Chorwacja

3. SOS Diabetyka

• III kat. dzieci urodzone w latach 2004 – 2007

1. Waleczni I

2. Sugar Team.

3. Chorwacja

• IV kat. dorośli

1. Chorwacja

2. Słowacja

3. Ukraina

W każdej kategorii wiekowej przyznano tytuł najlepszego zawodnika, strzelca i bramkarza.  Uczestnicy turnieju otrzymali medale, dyplomy i nagrody rzeczowe, a zwycięzcy puchary i statuetki.

Głównym patronem medialnym został portal “Mojacukrzyca.org”, który prowadził transmisje z rozgrywek. Turniej odbił się szerokim echem w ogólnokrajowych mediach:

1: https://sport.tvp.pl/60853000/insulin-on-board-cup-2022-pilka-laczy-diabetykow-z-calej-europy

2: https://www.rp.pl/zdrowie/art36535691-insulin-on-board-cup-2022-warszawski-turniej-laczy-diabetykow-z-europy

3: https://www.laczynaspilka.pl/aktualnosci/pilka-dla-wszystkich/insulin-board-cup-2022-pilka-laczy-diabetykow-z-calej-europy

4: https://mojacukrzyca.pl/turniej-insulin-on-board-2022-pilka-nozna-polaczyla-dzieci-z-cukrzyca-z-europy/