nowości

sportowe

PIŁKARSKI OBÓZ ZIMOWY 3-9 stycznia 2022'RUSZYŁY ZAPISY !!! Kochasz piłkę nożną ? Chcesz pojechać na obóz piłkarski z kadrowiczami SŁODKIEJ POLSKI ??? To jest obóz dla CIEBIE :)Zapytanie ofertowe dot. orojektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1”W związku z organizacją zimowego obozu sportowego, w ramach projektu „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1” współfinansowanego przez PFRON, Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurę zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKASerdecznie zapraszamy młodzież i dzieci z opiekunami do skorzystania z BEZPŁATNEGO BASENU, a młodzież i dorosłych na zajęcia z siatkówki i koszykówki!OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY WRZESIEŃ 24.09. - 01.10.2021..ZAPYTANIE OFERTOWE DOT. PROJEKTU: „DIABTEAM – OBOZY SPORTOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY CHORUJĄCYCH NA CUKRZYCĘ TYPU 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.Insulin On Board Cup 2021 za nami!100 zawodników z całej Polski, 12 drużyn, dwa dni walki o medale i dobry poziom cukrów. Uczestników trzeciej już edycji turnieju Insulin on Board Cup łączy nie tylko piłka nożna, ale też cukrzyca typu I. Na co dzień daje w kość i dzieciom, i ich rodzicom, choć na zewnątrz prawie jej nie widać.ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!

ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM").

Koszt TYGODNIOWEGO OBOZU wynosi 1000,00 PLN/osoba

Kto może uczestniczyć w obozach:
- dzieci i młodzież z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI
- uczestnik musi posiadać - certyfikat potwierdzający szczepienie przeciw COVID-19 lub negatywny wyniku testu diagnostycznego RT-PCR w kierunku SARS-CoV-2 wykonanego przed rozpoczęciem obozu, w okresie do 72 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. Osoby, które nie przedstawią stosownych, w/w zaświadczeń, nie mogą wziąć udziału w obozie (informujemy, iż jest możliwość wykonania testu przez NFZ).

W tym roku planujemy zorganizowanie 2 obozów dla młodzieży. Dla dzieci młodszych zaplanowaliśmy obozy na początku 2022 roku.
UWAGA !!! UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE (można tylko raz skorzystać ze wsparcia/ dofinansowania); jeśli będą wolne miejsca możemy wziąć osoby po raz kolejny ale już pełnopłatnie.

Planowane terminy i profile obozów:

OBÓZ SPORTÓW WODNYCH
CZERWIEC: 12-18.06.2021.
gdzie: Hotel Star-Dadaj *** Resort & SPA
Program: windsurfing, kajaki, basen, rowery, sporty halowe, zajęcia linowe, survival
dla kogo? MŁODZIEŻ 12-17 lat,
Zgłoszenia do 28.05.2021.

OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY
WRZESIEŃ 11-19.09.2021. lub 18-26.09.2021.
Program: wspinaczka, wędrówki po górskich szlakach, spływy górskimi potokami, sporty halowe, basen
Dla kogo ? MŁODZIEŻ 14-17 lat
Zgłoszenia do 25.06.2021.

W ramach obozów zapewniamy:
- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną
- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,
- 5 posiłków (3 główne + II śniadanie i podwieczorek), diety wykluczeniowe
- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych, sprzęt sportowy,
- przejazd autokarem Warszawa – ośrodek - Warszawa
- zajęcia integracyjne i świetną zabawę
KOSZT OBOZU 1.000,00 PLN/ osoba (nie ma możliwości płacenia bonem turystycznym)

ROZPOCZYNAMY NABÓR !!!
Serdecznie zapraszamy MŁODZIEŻ w wieku 14-17 lat na OBOZY SPORTOWE w CZERWCU i we WRZEŚNIU !!!
Zapisy:
OBÓZ SPORTÓW WODNYCH w CZERWCU – do 28 maja 2021’
OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWYCH we WRZEŚNIU – do 25 czerwca 2021’
Zgłoszenie prosimy wysłać na adres mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl
Z podaniem: imienia i nazwiska uczestnika, nr PESEL, danych kontaktowych: tel. i mail, skanu aktualnego orzeczenia
Tradycyjnie pierwszeństwo mają subkontowicze

dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "DIABTEAM - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1"
dofinansowanie: 282.915,36 zł
całkowita wartość: 492.088,80 zł