nowości

sportowe

INSULIN ON BOARD CUP 22 ZA NAMI!W dniach 18-19 czerwca 2022 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie, odbyła się czwarta edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2022.Zapytania ofertowe dotyczące organizacji obozów sportowych (czerwiec 2022 r.)Zapytania ofertowe dotyczące zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w ramach projektu DIABTEAM 2022Insulin On Board Cup 2022 już w czerwcu!W dniach 18-19 CZERWCA w Warszawie, organizujemy kolejną edycję turnieju piłkarskiego INSULIN ON BOARD CUP. Zapraszamy do zapisów!WZNAWIAMY NABÓR DO WALECZNYCH!Rozpoczynamy zapisy na turniej piłkarski w Suchym Lesie k. Poznania, 4-6 marca.PIŁKARSKI OBÓZ ZIMOWY 3-9 stycznia 2022'RUSZYŁY ZAPISY !!! Kochasz piłkę nożną ? Chcesz pojechać na obóz piłkarski z kadrowiczami SŁODKIEJ POLSKI ??? To jest obóz dla CIEBIE :)Zapytanie ofertowe dot. orojektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1”W związku z organizacją zimowego obozu sportowego, w ramach projektu „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1” współfinansowanego przez PFRON, Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurę zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKASerdecznie zapraszamy młodzież i dzieci z opiekunami do skorzystania z BEZPŁATNEGO BASENU, a młodzież i dorosłych na zajęcia z siatkówki i koszykówki!OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY WRZESIEŃ 24.09. - 01.10.2021..

ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’

Aktualizacja (18.06.2021): Informujemy, że w dniach 12-18.06.2021 r. odbył się OBÓZ SPORTÓW WODNYCH w miejscu Hotel Star-Dadaj *** Resort & SPA, w którym wzięło udział 21 dzieci.

****

Aktualizacja (28.05.2021 r.): Informujemy, że zakończyły się zapisy na OBÓZ SPORTÓW WODNYCH

ROZPOCZYNAMY NABÓR !!!

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM").
Informacje o realizowanym projekcie na dole strony.

OBÓZ SPORTÓW WODNYCH
CZERWIEC: 12-18.06.2021.
gdzie: Hotel Star-Dadaj *** Resort & SPA
Program: windsurfing, kajaki, basen, rowery, sporty halowe, zajęcia linowe, survival
dla kogo? MŁODZIEŻ 12-17 lat,
Zgłoszenia do 28.05.2021.
Koszt TYGODNIOWEGO OBOZU wynosi 1000,00 PLN/osoba

Kto może uczestniczyć w obozach:
- dzieci i młodzież z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI
- uczestnik musi posiadać - certyfikat potwierdzający szczepienie przeciw COVID-19 lub negatywny wyniku testu diagnostycznego RT-PCR w kierunku SARS-CoV-2 wykonanego przed rozpoczęciem obozu, w okresie do 72 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. Osoby, które nie przedstawią stosownych, w/w zaświadczeń, nie mogą wziąć udziału w obozie (informujemy, iż jest możliwość wykonania testu przez NFZ).

W tym roku planujemy zorganizowanie 2 obozów dla młodzieży. Dla dzieci młodszych zaplanowaliśmy obozy na początku 2022 roku.
UWAGA !!! UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE (można tylko raz skorzystać ze wsparcia/ dofinansowania)

W ramach obozów zapewniamy:
- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną
- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,
- 5 posiłków (3 główne + II śniadanie i podwieczorek), diety wykluczeniowe
- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych, sprzęt sportowy,
- przejazd autokarem Warszawa – ośrodek - Warszawa
- zajęcia integracyjne i świetną zabawę
KOSZT OBOZU 1.000,00 PLN/ osoba (nie ma możliwości płacenia bonem turystycznym)

Zgłoszenie prosimy wysłać na adres mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl
Z podaniem: imienia i nazwiska uczestnika, nr PESEL, danych kontaktowych: tel. i mail, skanu aktualnego orzeczenia

****

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON

OPIS REALIZOWANEGO PROJEKTU

Projekt  pt. "DIABTEAM - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I." polega na zorganizowaniu przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą pięciu obozów sportowych dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu I.

Projekt realizowany jest w terminie: 1 kwiecień 2021 – 31 marca 2022

Celem Projektu jest zwiększenie samodzielności 180 os. chorujących na cukrzycę typu I w życiu codziennym do III.2022r.

Podczas obozów sportowych realizowane będą treningi sportowe służące nabywaniu, rozwijaniu i podtrzymywaniu umiejętności niezbędnych do samodzielnego funkcjonowania dzieci.

Treningi sportowe będą prowadzone dwa razy dziennie po 3 godziny (rano i popołudniu), codziennie zostaną również zorganizowane dla dzieci zajęcia integracyjno – edukacyjne w wymiarze 15 godz./ obóz (profilowane w obszarze: diabetologii oraz psychologii).

Uczestnicy w trakcie obozu mają zapewnioną opiekę: trenerską, wychowawczą i diabetologiczną (medyczną) oraz psychologiczną. Obóz prowadzi kierownik obozu.

W ramach Projektu odbędzie się pięć 6-7-dniowych wyjazdów:

1/ obóz sportów halowych (piłka nożna + koszykówka, siatkówka, unihokej, basen/ termin: styczeń 2022r.)

2/ obóz sportów wodnych (windsurfing + kajaki, basen, sporty halowe, wspinaczka/ termin: czerwiec 2021r.)

3/ obóz trekkingowo – wspinaczkowy (wspinaczka skałkowa + trekking górski/ termin: wrzesień 2021r.)

4/ obóz sportów zimowych (narty, snowboard, łyżwiarstwo/ termin: styczeń/luty 2022r.)

5/ obóz sportów walki (taekwondo + sporty halowe + basen/ termin: luty 2022r.)

Działanie skierowane jest dla 180 beneficjentów ostatecznych – dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę

WARUNKI REKRUTACJI DO PROJEKTU:

Kryteria formalne wyboru kandydatów:

1/ osoba niepełnosprawna z orzeczeniem o niepełnosprawności w zakresie cukrzycy,

2/ miejsce zamieszkania na terenie województwa objętego wsparciem,

3/ zgoda rodziców beneficjentów ostatecznych niepełnoletnich na udział w danej formie wsparcia, w tym zgodna na przetwarzanie danych osobowych przez PFRON, oświadczenia dotyczące ewentualnego uczestnictwa w innych projektach dofinansowanych ze środków PFRON

Kryteria merytoryczne:

1/ osoba pochodząca z obszarów wiejskich 5 pkt.

2/ kryterium dochodowe 5 pkt. (dochód na rodzinę nie przekracza 150% najniższego wynagrodzenia).

3/ osoba posiadająca znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności 5 pkt.

HARMONOGRAM DZIAŁAŃ REALIZOWANYCH W RAMACH PROJEKTU:

1. Określenie wstępnych terminów obozów sportowych (kwiecień 2021 r.)
  2. Przeprowadzenie zapytania ofertowego (maj, sierpień, październik, grudzień 2021r.) Do wyboru zaplecza do organizacji 5 obozów sportowych zostanie zastosowana procedura konkurencyjności (zapytanie ofertowe).
  1. Promocja obozów sportowych (kwiecień 2021 r. - luty 2022 r.) Opracowanie i rozpowszechnienie informacji na temat obozów sportowych wśród potencjalnych uczestników na terenie 16 województw
  1. Rekrutacja beneficjentów ostatecznych (kwiecień 2021 r. – styczeń 2022 r.) Rozpowszechnianie informacji nt. form wsparcia w celu poszukiwania osób zainteresowanych wzięciem udziału w Projekcie
  1. Wywiady wstępne dla opracowania IPD dla 180 dzieci (maj 2021– styczeń 2022) oraz opracowanie IPD
  2. Obozy sportowe - 5 obozów dla 180 dzieci (czerwiec 2021 r., wrzesień 2021 r. i styczeń 2022 r. – luty 2022)
  3. Rozliczenie Projektu finansowanego przez PFRON za okres 01.04.2021 r. – 31.03.2022 r. oraz zarządzanie Projektem (kwiecień2021 r. - marzec 2022 r.)

dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "DIABTEAM - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1"
dofinansowanie: 282.915,36 zł
całkowita wartość: 492.088,80 zł