nowości

sportowe

ZAPYTANIE OFERTOWE DOT. PROJEKTU: „DIABTEAM – OBOZY SPORTOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY CHORUJĄCYCH NA CUKRZYCĘ TYPU 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).Guillermo Cotugno i Słodka Polska – spotkanie diabetyków z piłkarską pasjąMłodzi zawodnicy mieli ostatnio okazję spotkać się z Guillermo Cotugno - piłkarzem Śląska Wrocław, zmagającym się z cukrzycą.Dzięki współpracy Reprezentacji Słodkiej Polski z Polskim Związkiem Piłki Nożnej powstał ciekawy materiał. Zapraszamy do lektury i oglądania :)LiveAdventure wspiera Słodką PolskęMiło nam poinformować, że kolejnym partnerem reprezentacji Słodkiej Polski została firma LiveAdventure ltd organizator największych turniejów młodzieżowych w Europie!WZNAWIAMY NABÓR DO WALECZNYCH!Rozpoczynamy nabór do fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa na IV Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które odbędą się w dniach 19-20 czerwca w Suchym Lesie k. Poznania.

ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM").

Koszt TYGODNIOWEGO OBOZU wynosi 1000,00 PLN/osoba

Kto może uczestniczyć w obozach:
- dzieci i młodzież z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI
- uczestnik musi posiadać - certyfikat potwierdzający szczepienie przeciw COVID-19 lub negatywny wyniku testu diagnostycznego RT-PCR w kierunku SARS-CoV-2 wykonanego przed rozpoczęciem obozu, w okresie do 72 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. Osoby, które nie przedstawią stosownych, w/w zaświadczeń, nie mogą wziąć udziału w obozie (informujemy, iż jest możliwość wykonania testu przez NFZ).

W tym roku planujemy zorganizowanie 2 obozów dla młodzieży. Dla dzieci młodszych zaplanowaliśmy obozy na początku 2022 roku.
UWAGA !!! UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE (można tylko raz skorzystać ze wsparcia/ dofinansowania); jeśli będą wolne miejsca możemy wziąć osoby po raz kolejny ale już pełnopłatnie.

Planowane terminy i profile obozów:

OBÓZ SPORTÓW WODNYCH
CZERWIEC: 12-18.06.2021.
gdzie: Hotel Star-Dadaj *** Resort & SPA
Program: windsurfing, kajaki, basen, rowery, sporty halowe, zajęcia linowe, survival
dla kogo? MŁODZIEŻ 12-17 lat,
Zgłoszenia do 28.05.2021.

OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY
WRZESIEŃ 11-19.09.2021. lub 18-26.09.2021.
Program: wspinaczka, wędrówki po górskich szlakach, spływy górskimi potokami, sporty halowe, basen
Dla kogo ? MŁODZIEŻ 14-17 lat
Zgłoszenia do 25.06.2021.

W ramach obozów zapewniamy:
- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną
- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,
- 5 posiłków (3 główne + II śniadanie i podwieczorek), diety wykluczeniowe
- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych, sprzęt sportowy,
- przejazd autokarem Warszawa – ośrodek - Warszawa
- zajęcia integracyjne i świetną zabawę
KOSZT OBOZU 1.000,00 PLN/ osoba (nie ma możliwości płacenia bonem turystycznym)

ROZPOCZYNAMY NABÓR !!!
Serdecznie zapraszamy MŁODZIEŻ w wieku 14-17 lat na OBOZY SPORTOWE w CZERWCU i we WRZEŚNIU !!!
Zapisy:
OBÓZ SPORTÓW WODNYCH w CZERWCU – do 28 maja 2021’
OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWYCH we WRZEŚNIU – do 25 czerwca 2021’
Zgłoszenie prosimy wysłać na adres mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl
Z podaniem: imienia i nazwiska uczestnika, nr PESEL, danych kontaktowych: tel. i mail, skanu aktualnego orzeczenia
Tradycyjnie pierwszeństwo mają subkontowicze

dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "DIABTEAM - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1"
dofinansowanie: 282.915,36 zł
całkowita wartość: 492.088,80 zł