nowości

sportowe

ZAPYTANIE OFERTOWE DOT. PROJEKTU: „DIABTEAM – OBOZY SPORTOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY CHORUJĄCYCH NA CUKRZYCĘ TYPU 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).Guillermo Cotugno i Słodka Polska – spotkanie diabetyków z piłkarską pasjąMłodzi zawodnicy mieli ostatnio okazję spotkać się z Guillermo Cotugno - piłkarzem Śląska Wrocław, zmagającym się z cukrzycą.Dzięki współpracy Reprezentacji Słodkiej Polski z Polskim Związkiem Piłki Nożnej powstał ciekawy materiał. Zapraszamy do lektury i oglądania :)LiveAdventure wspiera Słodką PolskęMiło nam poinformować, że kolejnym partnerem reprezentacji Słodkiej Polski została firma LiveAdventure ltd organizator największych turniejów młodzieżowych w Europie!WZNAWIAMY NABÓR DO WALECZNYCH!Rozpoczynamy nabór do fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa na IV Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które odbędą się w dniach 19-20 czerwca w Suchym Lesie k. Poznania.

INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2021' współfinansowanego ze środków PFRON

Miło nam poinformować, iż na tegoroczną edycję turnieju otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON !!!

Patronat nad wydarzeniem objął Polski Związek Piłki Nożnej.

III edycję turnieju piłkarskiego „INSULIN ON BOARD CUP 2021' rozegramy w dniach 4-5 WRZEŚNIA 2021'na obiekcie Białołęckiego Ośrodka Sportu w Warszawie. Rozpoczęcie imprezy przewidujemy na godzinę 12:00.

Projekt realizujemy w terminie 1.04.2021. - 15.10.2021.

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie (plik do pobrania)

Regulamin zasady rozgrywania turnieju (plik do pobrania)

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (plik do pobrania)

Zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).

Turniej tradycyjnie odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2011 i młodsi, 2008-2010, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji (w tym PIKNIK EDUKACYJNY) i znamienitych gości.

Do zapisywania się zapraszamy:

DRUŻYNY -  minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą razem występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. W przypadku braku wymaganej liczby zawodników, skład zostanie uzupełniony zawodnikami z otwartego naboru lub innych drużyn.

ZAWODNIKÓW INDYWIDUALNYCH – w podanych kategoriach wiekowych, chłopców i dziewczęta

Drużyny będą grać w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę.

W tym roku w tunieju mogą wziąć udział zawodnicy spełniający łącznie nastepujące kryteria:

- dziewczynki i chłopcy mieszczący sie w jednej z trzech kategorii wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi) oraz nowa kategoria 2011 i młodsi;

- osoby chorujące na cukrzyce typu 1 z aktualnym w dniach turnieju orzeczeniem o niepełnosprawności,

- mieszkańcy całego kraju

Ilość miejsc jest ograniczona!

Przy rekrutacji dodatkowymi punktami bedą premiowani zawodnicy spełniający nastepujące kryteria:

- dziewczynki/ kobiety

- osoby zamieszkujące obszar wiejski

- w przypadku osób powyżej 16 r.ż., osoby ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności

ZGŁOSZENIA przyjmujemy na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

UWAGA! w zgłoszeniu DRUŻYNY należy zamieścić następujące dane:

DRUŻYNA:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz numery PESEL i skany/zdjęcia orzeczeń o niepełnosprawności. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (plik do pobrania)

ZAWODNIK INDYWIDUALNY:

- imię i nazwisko, nr pesel, ewentualna informacja o diecie bezglutenowej

- kategoria wiekowa,

- miejsce zamieszkania,

- imię i nazwisko rodzica/opiekuna (obecnego podczas wyjazdu) wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- skan/zdjęcie orzeczenia o niepełnosprawności.

TYLKO UCZESTNICY POSIADAJĄCY AKTUALNE ORZECZENIE O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI MAJĄ FINANSOWANE WYŻYWIENIE I NOCLEG (RÓWNIEŻ DLA OPIEKUNA)

Uczestnicy turnieju w ramach projektu mają zapewnione wyżywienie: I dzień: obiad, kolację oraz II dzień: obiad w formie cateringu na terenie Ośrodka Sportu oraz wodę.

Informujemy, że Fundacja zwraca koszt jednego noclegu ze śniadaniem (do wysokości  90 zł) dla każdego zawodnika i jego opiekuna (1zawodnik/1 opiekun). Zawodnik musi posiadać aktualne zaświadczenie o niepełnosprawności.

Warunkiem rozliczenia noclegu jest przedstawienie faktury wystawionej na dane Fundacji (Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, 00-031 Warszawa, NIP: 525 15 80 629) z zapisem w treści: nocleg uczestników turnieju IOB z podaniem ilości nocujących osób. Z tyłu faktury proszę wypisać iminona i nazwiska osób nocujących oraz wskazac osobę i nr konta do zwrotu środków. Zwrócona będzie kwota wynikająca z ilości uczestników x stawka 90 PLN/nocleg/osoba. Warunkiem zwrotu środków jest spełnienie warunków uczestnictwa w projecie oraz obecność na turnieju. Opisane oryginały faktur przyjmujemy do dnia 10.09.2021.

Serdecznie zapraszamy!