nowości

sportowe

ZAPYTANIE OFERTOWE DOT. PROJEKTU: „DIABTEAM – OBOZY SPORTOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY CHORUJĄCYCH NA CUKRZYCĘ TYPU 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego.ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).Guillermo Cotugno i Słodka Polska – spotkanie diabetyków z piłkarską pasjąMłodzi zawodnicy mieli ostatnio okazję spotkać się z Guillermo Cotugno - piłkarzem Śląska Wrocław, zmagającym się z cukrzycą.Dzięki współpracy Reprezentacji Słodkiej Polski z Polskim Związkiem Piłki Nożnej powstał ciekawy materiał. Zapraszamy do lektury i oglądania :)LiveAdventure wspiera Słodką PolskęMiło nam poinformować, że kolejnym partnerem reprezentacji Słodkiej Polski została firma LiveAdventure ltd organizator największych turniejów młodzieżowych w Europie!WZNAWIAMY NABÓR DO WALECZNYCH!Rozpoczynamy nabór do fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa na IV Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które odbędą się w dniach 19-20 czerwca w Suchym Lesie k. Poznania.

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!

W dniach 19-21.02.2021, w Warszawie odbyło się zgrupowanie seniorskiej reprezentacji Słodkiej Polski, która przez trzy dni ciężko trenowała, przygotowując się do międzynarodowych wyzwań. Było to drugie zgrupowanie dorosłej kadry pod oficjalnym patronatem Polskiego Związku Piłki Nożnej. Miejscem naszych treningów była hala przy ulicy Gładkiej, gdzie swoje mecze rozgrywa futsalowa drużyna Legii Warszawa.

Zawodnicy z całego kraju zameldowali się w Warszawie już w piątek, gdy podczas wieczornego treningu mieli okazję zobaczyć się po długim czasie. Pojawiło się także kilka nowych twarzy, w tym dwóch zawodników, którzy do tej pory występowali w młodszej kadrze U-16, Miłosz Bator oraz Igor Brzozowski. Wszyscy debiutanci zostali bardzo dobrze przyjęci przez pozostałych graczy i szybko odnaleźli się w szatni.

Sobota to dwa intensywne treningi, pomiędzy którymi odbyło się spotkanie edukacyjne z przedstawicielami fundacji. Po treningach wszyscy zawodnicy chętnie korzystali z odnowy u masażysty. Wieczorem nie mogło oczywiście zabraknąć tradycyjnej integracji, podczas której rywalizowano w turnieje ping-ponga, piłkarzyków i FIFĘ.

Niedziela, to ostatnie zajęcia, zakończone sparingiem wewnętrznym i podsumowaniem zgrupowania. Po nim, zawodnicy rozjechali się we wszystkie strony Polski, z poczuciem dobrze przepracowanego weekendu w niesamowitym gronie.

Dziękujemy wszystkim za obecność i zaangażowanie. Do zobaczenia!