nowości

sportowe

Reprezentacje Słodkiej Polski z Patronatem PZPN!Miło nam poinoformować, że wszystkie reprezentacje Słodka POLSKA zostały objęte Patronatem PZPN „Piłka dla wszystkich” na 2021 rok!Kolejne zgrupowanie Słodkiej PolskiW niedzielę 29 listopada Słodka POLSKA U13 zagrała mecze kontrolne, będące przygotowaniem do styczniowego turnieju Ślęza CUP.Hochland SPONSOREM SŁODKIEJ POLSKIHochland Polska został sponsorem reprezentacji Piłki Nożnej Dzieci z Cukrzycą „Słodka Polska”. Przedstawiamy rozmowę z Piotrem Knauerem – Prezesem Zarządu Hochland Polska właśnie na ten temat.Słodka Polska zagrała w Niemczech!22 września na boisku przy Hammerling Strasse w Berlinie młodsza z reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą zmierzyła się z zespołem reprezentującym przedstawiciela Bundesligi – Unionem Berlin.Insulin On Board Cup 2020 za nami!W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.Insulin On Board Cup 2020Już w najbliższy weekend (5-6 września) odbędzie się II edycja turnieju Insulin On Board Cup. Serdecznie zapraszamy!Insulin On Board Cup 2020' - wznawiamy zapisy!W dniach 5-6 września w Warszawie, organizujemy II edycję turnieju piłkarskiego „INSULIN ON BOARD CUP”! Zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH."SŁODKA POLSKA U-12" ZAGRA W NIEMCZECH!Już we wrześniu kolejne wyzwania przed Reprezentacją Polski Dzieci z Cukrzycą! Tym razem nasi młodzi piłkarze zmierzą się z uznanymi niemieckimi drużynami.

Hochland SPONSOREM SŁODKIEJ POLSKI

Hochland Polska został sponsorem reprezentacji Piłki Nożnej Dzieci z Cukrzycą „Słodka Polska”. Przedstawiamy rozmowę z Piotrem Knauerem – Prezesem Zarządu Hochland Polska właśnie na ten temat.

Zdecydowaliście się Państwo objąć swoją pomocą Słodką Polskę, czyli Reprezentację Polski Dzieci z Cukrzycą. Skąd wziął się pomysł na taką właśnie współpracę?

Zaczęło się od tego, że mój kolega w zarządzie firmy przyszedł do mnie, opowiadał o „Cukierasach” i tej unikalnej koncepcji zaangażowania dzieci, chorujących na cukrzycę, w aktywne uprawianie sportu. No i zaproponował, abyśmy nawiązali współpracę. Dostajemy, rzecz jasna, dość dużo różnych zapytań o pomoc i sponsorowanie od najrozmaitszych osób i różnych organizacji – zawsze trudno jest wybrać. Koncepcja „Cukierasów”  przekonała nas nie tylko swoim szczytnym celem aby wzbogacić życie dzieciaków, które codziennie walczą z ciężką chorobą. Przekonała również tym mocnym impulsem do działania dla innych ludzi, cierpiących na choroby lub niesprawność – wstań, żyj, graj. Potrafisz!

A poza tym zrobiło na nas wrażenie to, jak bardzo w tej organizacji angażują się sami rodzice, jak ogromna jest inicjatywa z ich strony – nie znają przeszkód w organizacji turniejów i wyjazdów na mecze dla swoje „słodkiej” drużyny. Wspieranie takich organizacji, to zaszczyt i obowiązek dla nas jako firmy rodzinnej firmy. Dlatego też współpraca z Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą, pod patronatem której występuje „Słodka Polska” nie ogranicza się do jednorazowej pomocy, chcemy być stałym partnerem i aktywnie uczestniczyć w działalności organizacji, np. organizując turnieje z drużynami dzieci z Kaźmierza lub Węgrowa, gdzie mieszczą się nasze zakłady produkcyjne. Przy okazji chętnie pokażemy młodym piłkarzom, jak i z czego produkuje się ser.

„Słodka Polska” pojedzie w 2021 roku do Heimenkirch, podczas wizyty w Bawarii zagra m.in. z rówieśnikami z FC Bayern Monachium.

Bardzo nas to cieszy, że „Cukierasy” nie tylko spotkają się w Monachium z Robertem Lewandowskim, co na pewno jest marzeniem każdego młodego i nie tylko młodego piłkarza, ale że pojadą również do tej części Bawarii, gdzie mieści się centrala firmy Hochland, do pięknego miasteczka Heimenkirch, malowniczo położonego u podnóża Alp. Zobaczymy, jak sobie poradzą z reprezentacjami rówieśników z Heimenkirch lub Schongau! Będziemy im kibicować!

Czy zobaczymy Pana na jednym ze spotkań Słodkiej Polski?

Z pewnością się wybiorę na jeden lub nawet kilka meczy, bardzo lubię piłkę nożną - sam kiedyś sporo grałem. Kiedy zorganizujemy mecze w Kaźmierzu lub Węgrowie – to będzie mój obowiązek! A gdyby się jeszcze udało zorganizować mecz z moim klubem „domowym”, Union Berlin, to bym się tym bardziej postarał dostać się blisko murawy i kibicować – w tym wypadku obu drużynom!

Hochland działa na polskim rynku od ponad 25 lat, do portfela marek należą najpopularniejsze sery: Hochland, Almette, Valbon. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.