nowości

sportowe

Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąZgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!W dniu 20 października w Warszawie odbyło się kolejne zgrupowanie Reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą.RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKASerdecznie zapraszamy!Insulin On Board Cup 2019 za nami!!!19 drużyn i około 200 zawodników z całej Polski  grało w Insulin on Board Cup. Walczyli nie tylko o wynik na boisku, ale i dobre cukry. To turniej dla chorych na cukrzycę typu pierwszego zorganizowany m.in. przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!W dniach 11 i 12 maja młodzi piłkarze spotkali się na zgrupowaniu młodszego rocznika Słodkiej Polski, czyli Reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą.Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!

Wznawiamy nabór do Walecznych!

W turnieju gramy w dwóch kategoriach wiekowych - tworzymy drużyny mieszane (grają razem dziewczynki i chłopcy):

- Junior (rocznik 2008 i młodsi); w przypadku większej ilości zgłoszeń dzieci z roczników 2011 i 2012 planujemy dodatkowy mecz z udziałem najmłodszych

- Junior Plus (roczniki 2004-2007).

Oprócz emocji piłkarskich, w programie także mecze pokazowe, liczne gry i zabawy z atrakcyjnymi nagrodami oraz goście specjalni.

Organizatorzy finansują wyłącznie nocleg oraz wyżywienie dla zawodników. Przejazd oraz noclegi dla opiekunów we własnym zakresie.

Zgłoszenia na turniej przyjmujemy do 15 stycznia 2020 roku na nasz adres mailowy:  sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu prosimy podać:

Imię i Nazwisko, nr PESEL dziecka, imię i nazwisko opiekuna, tel. kontaktowy, e-mail. Tradycyjnie prosimy również o informacje, czy potrzebny jest posiłek bezglutenowy.

Prosimy także o informację, czy zarezerwować Państwu nocleg oraz na ile osób (ok. 200-250zł od osoby za dwie noce – dokładny koszt podamy, gdy poznamy liczbę uczestników). Podczas Mistrzostw będzie można również skorzystać z bezpłatnych badań i konsultacji: przesiewowe badanie wzroku oraz badanie dermatologiczne znamion. W mailu ze zgłoszeniem prosimy o informacje, czy zapisać dziecko na któreś z w/w badań.

Dla dzieci jadących samemu i nie mających możliwości transportu, postaramy się zorganizować przejazd z organizatorami i innymi uczestnikami (ilość miejsc ograniczona). Informujemy, że samemu mogą jechać jedynie dzieci ze starszej grupy wiekowej (roczniki 2004-2007).

UWAGA: Obowiązek wysłania zgłoszenia dotyczy także osób, które w ubiegłym roku brały udział w mistrzostwach i meczach reprezentacji.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.