nowości

sportowe

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!W dniach 11 i 12 maja młodzi piłkarze spotkali się na zgrupowaniu młodszego rocznika Słodkiej Polski, czyli Reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą.Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Wznawiamy nabór do drużyny piłkarskiej Waleczni WarszawaPo zimowej przerwie wracamy z naborem do naszej fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!

Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!

Do zawodów stanęło 16 drużyn, w dwóch rocznikach: 2004-2007 oraz 2008 i młodsi. W obu grupach wystawiliśmy po dwie drużyny Walecznych. W grupie starszych Waleczni Warszawa I uplasowali się na 3 miejscu, zwyciężyli Moja Cukrzyca z Gliwic. Drugie miejsce należało do gospodarzy Cukierasów. Waleczni Warszawa II ukończyli rozgrywki na 6 miejscu.

W grupie młodszej Waleczni Warszawa I zajęli 2 miejsce, zwyciężyli gospodarze – Cukierasy Poznań. Trzecie miejsce dla SOS Lublin. Waleczni Warszawa II, przegrywając tylko jeden mecz w regulaminowym czasie gry - na 7 miejscu.

Oprócz zmagań piłkarskich, rywalizowaliśmy także w mistrzostwach na ergometrach wioślarskich, gdzie starsze drużyny Walecznych wywalczyły I i III miejsce.

Wszystkim zawodnikom gratulujemy, a organizatorom serdecznie dziękujemy!

Galeria z turnieju dostępna tutaj