nowości

sportowe

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!W dniach 11 i 12 maja młodzi piłkarze spotkali się na zgrupowaniu młodszego rocznika Słodkiej Polski, czyli Reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą.Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Wznawiamy nabór do drużyny piłkarskiej Waleczni WarszawaPo zimowej przerwie wracamy z naborem do naszej fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!

Reprezentacja ma już stroje!

Bardzo miło nam poinformować, że nasza piłkarska reprezentacja Polski Dzieci z Cukrzyca, może się już pochwalić swoimi strojami, w których niedługo będzie reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej.

Dziękujemy firmom Hochland Polska sp. z o.o. oraz Onix sp. z o.o. za ufundowanie strojów dla zawodników, a także  Nestlé Polska S.A., Oddział Nestle Waters za ufundowaniu bluz dla trenerów.

Za pozyskanie sponsorów i wielki wkład w tworzenie naszej drużyny, serdeczne podziękowania również dla trenera młodszego rocznika reprezentacji, Mikołaja Illukowicza, prezentującego stroje wraz z podopiecznym ; )

Pierwsze zgrupowania reprezentacji już w najbliższy weekend:  24 listopada na boisku, przy ul. Księcia Bolesława 1/3 w Warszawie, dla roczników 2004-2007 kierowana przez trenerów Michała Urbańskiego i Pawła Staniszewskiego, gdzie rozegramy dwa mecze sparingowe, a druga dzień później w Poznaniu o godzinie 13 na w Hali Sportowej OSIR w Tarnowie Podgórnym, gdzie również zgramy mecze sparingowe. Zapraszamy do kibicowania!