nowości

technologiczne

NOWE TECHNOLOGIE – bezpłatne warsztaty z CGM w BYDGOSZCZY13.10.2019. zapraszamy do BYDGOSZCZY !!! Dofinansowujemy zakup transmiterów, zakładamy konta na Heroku, instalujemy i konfigurujemy Nightscout-a.WARSZTATY Z NOWYCH TECHNOLOGII w BydgoszczyZapraszamy na kolejną edycję warsztatów z NOWYCH TECHNOLOGII, tym razem będziemy w Bydgoszczy. Zapraszamy juz 23 czerwca 2019.NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZYSerdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeNOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.NOWE TECHNOLOGIE - warsztaty już 17.02.2019.Zapraszamy 17 lutego 2019r. (niedziela) godz. 11.00 - 14.00 do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii.AKADEMIA DIABETYKA RUSZA W POLSKĘ !!!Warsztaty z NOWYCH TECHNOLOGII już w grudniu 2018' w POZNANIU i w GDAŃSKUNOWE TECHNOLOGIE w FundacjiW ramach Fundacyjnej Akademii Diabetyka 13 października odbyły się pierwsze warsztaty z obszaru NOWYCH TECHNOLOGII

Fundacyjna Akademia zaprasza na warsztaty z tworzenia pętli w systemie Android APS

Fundacja wraz z Android APS Polska i Rotary Club Bydgoszcz zapraszają na kolejne spotkanie z cyklu Build Party, czyli tworzenie pętli w systemie Android APS.

Spotykamy się 13 października w godz. 11:00-18:00 w Bydgoszczy CITY HOTEL, ul. 3 Maja 6

link do wydarzenia i zapisów: https://www.facebook.com/events/499907640848073/permalink/499914920847345/

Zapisywać można się na grupie (należy dołączyć do grupy): https://www.facebook.com/groups/aapspl/

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Dostępne jest 12 miejsc dla osób przygotowujących pętlę (liczymy pompy, nie uczestników) oraz 6 dodatkowych miejsc dla słuchaczy.

1. Dla kogo jest to spotkanie?

Spotkanie jest organizowane dla opiekunów lub osób chorujących na cukrzycę typu 1. Celem spotkania jest przedstawienie projektu AndroidAPS i pomoc w przejściu przez techniczne jego aspekty. Osoby posiadające zapasowe lub użytkowane przez siebie pompy mogą wyjść ze spotkania z uruchomioną pętlą. Osoby, które nie mają dodatkowej pompy wyjdą z kompletem aplikacji, uruchomioną pompą wirtualną oraz wiedzą jak samodzielnie włączyć pętlę.

2. Plan spotkania:

- Przedstawienie czym jest AndroidAPS
- Omówienie konfiguracji Nightscout do pracy z AndroidAPS
- Wyjaśnienie czym jest profil w Nightscout, jak z niego korzystać i jak korzysta z niego AndroidAPS
- konfiguracja pompy do korzystania z AndroidAPS
- Sprawdzenie środowiska programistycznego AndroidStudio
- Pobranie projektów Ruffy i AndroidAPS
- Skompilowanie swoich własnych aplikacji
- Instalacja Ruffy i połączenie telefonu z pompą insulinową
- Instalacja i konfiguracja AndroidAPS
- Omówienie samouczka systemu AndroidAPS
- Omówienie codziennej pracy z systemem
- Omówienie NSClient – aplikacji dla opiekunów

3. Co należy przynieść:

- Dobry humor i chęć poznania czegoś nowego
- Laptop z zasilaczem
- Pompę Accu-Chek Spirit Combo
- Nowe 2 baterie AA do pompy. Na czas konfiguracji nie zalecamy używania akumulatorków ze względu na problemy z pierwszym parowaniem urządzeń.
- Smartfon z Android 8.1 Oreo lub 9.0 Pie i dostępem do Internetu. Telefon powinien już być zaktualizowany do wersji 8.1 lub wyższej
- Kabel USB - micro USB lub USB - USB-C pozwalający podłączyć telefon do komputera
- Ładowarkę do smartfona
- przedłużacz

4. Opcjonalnie potrzebne będą:

- Accu-Chek SmartPix - więcej modułów pozwoli szybciej przeprogramować pompy
- Smartfon lub tablet z Android 6/7/8 – opcjonalnie dla opiekunów w celu instalacji NSClient.
- Nowy zestaw serwisowy do pompy (pokrywa baterii, adapter zbiornika)