iob

INSULIN ON BOARD CUP 22 ZA NAMI!W dniach 18-19 czerwca 2022 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie, odbyła się czwarta edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2022.Insulin On Board Cup 2022 już w czerwcu!W dniach 18-19 CZERWCA w Warszawie, organizujemy kolejną edycję turnieju piłkarskiego INSULIN ON BOARD CUP. Zapraszamy do zapisów!Insulin On Board Cup 2021 za nami!100 zawodników z całej Polski, 12 drużyn, dwa dni walki o medale i dobry poziom cukrów. Uczestników trzeciej już edycji turnieju Insulin on Board Cup łączy nie tylko piłka nożna, ale też cukrzyca typu I. Na co dzień daje w kość i dzieciom, i ich rodzicom, choć na zewnątrz prawie jej nie widać.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).Insulin On Board Cup 2020 za nami!W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.Insulin On Board Cup 2020Już w najbliższy weekend (5-6 września) odbędzie się II edycja turnieju Insulin On Board Cup. Serdecznie zapraszamy!Insulin On Board Cup 2020' - wznawiamy zapisy!W dniach 5-6 września w Warszawie, organizujemy II edycję turnieju piłkarskiego „INSULIN ON BOARD CUP”! Zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH.INSULIN ON Board Cup 2020'Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2020' współfinansowanego ze środków PFRON.

Insulin On Board Cup 2020 za nami!

W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Realizację wydarzenia współfinansowało m.st. Warszawa i PFRON.

Partnerem turnieju było Stowarzyszenie Razem dla Białołęki.

Patronami medialnymi byli: Czasopismo “Asystent Trenera”, oraz portale “Mojacukrzyca.org”, “Szugarfrik” i kanał “Nie słodzę”.

Pomimo wielu przeciwności związanych z pandemią koronawirusa, na turnieju pojawiło się wiele cukrzycowych drużyn z całej Polski. Nie straszne nikomu były także przeciwności atmosferyczne, a konkretnie nawałnica, która nawiedziła Warszawę pod koniec pierwszego dnia zawodów.

Tradycyjnie graliśmy w trzech kategoriach wiekowych:

Kategoria 2008 i młodsi: 1 miejsce - Pogromcy Cukrów Kraków

Kategoria 2007-2004: 1 miejsce - Waleczni Warszawa

Kategoria Open (2003 i starsi) 1 miejsce - Polski Cukier Szczecin

W każdej kategorii wręczyliśmy także nagrody indywidualne:

Tytuł najlepszego zawodnika: Hugo Grodzki, Michał Wójcicki, Hubert Siluk
Tytuł najlepszego strzelca: Szymon Stanisławek, Michał Waraksa, Bartosz Makarewicz.
Tytuł najlepszego bramkarza: Jan Bryczek, Krzysztof Żak,Dominik Stańczak

Turniejowi towarzyszył piknik edukacyjny, w ramach pikniku w sobotę mieliśmy okazję posłuchać trzech wykładów:

- dr. Jędrzej Nowaczyk „Wysiłek interwałowy o wysokiej intensywności u osób uprawiających sport chorujących na cukrzycę typu 1”

- prof. dr hab. Zbigniew Jastrzębski „Wysiłek fizyczny tlenowy, beztlenowy i mieszany w wychowaniu fizycznym i sporcie”

- Michał Jeliński, Polski wioślarz, czterokrotny mistrz świata, mistrz olimpijski z Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. „Suplementy w diecie młodego sportowca i antydoping”

Z dodatkowych atrakcji:

W przerwie między meczami, zawodnicy mogli uczestniczyć w zajęciach, które prowadził "Biegowy wariat" Artur Kobuszewski. Przedstawił on zasady treningu biegowego dla dzieci oraz motywacji w sporcie. Była z nami także Fundacja Kasi Dulnik, polskiej koszykarki, Mistrzyni Polski oraz Mistrzyni Europy z 1999 roku. Kasia poprowadziła zajęcia doskonalące umiejętności koszykarskie.

Dziękujemy wszystkim za udział, gratulujemy zwycięzcom i do zobaczenia w przyszłym roku!

Poniżej materiał filmowy z turnieju, przygotowany przez portal Łączy Nas Piłka: