Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

III warsztaty dietetyczne

Zapraszamy na III już WARSZTATY DIETETYCZNE

tym razem tylko dla DZIECI: "Słodycze w praktyce"

24 marca 2018r. (sobota) godz. 10.00-11.00 i 11.00-12.00  WARSZTATY

Warsztaty skierowane są do dzieci w dwóch grupach wiekowych:

godz. 10.00-11.00 dzieci w wieku 6 - 9 lat

godz. 11.00-12.00 dzieci w wieku 10 - 14 lat

Plan ramowy warsztatów:

1. Słodycze - czy warto po nie sięgać? Kto powinien na nie uważać?

2. Piramida Żywności i Żywienia - o czym nam mówi?

3. To, co złe w słodyczach

4. Czytamy składy - gdzie jest tłuszcz i cukier?

5. Co zamiast słodyczy?

6. Batoniki muesli, czyli zrób to sam