Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

Warsztaty Akademii Diabetyka

21 luty 2018r. (środa) godz. 17:30 - 19:00

"Zostań mistrzem wyliczania WW i WBT"

Zapraszamy do udziału w WARSZTATACH kierowanych do OSÓB DOROSŁYCH i STARSZEJ MŁODZIEŻY chorujących na cukrzycę.

Spotkanie poprowadzi: Justyna Biront (pielęgniarka diabetologiczna z Centrum Zdrowia Dziecka)

Podczas warsztatu będzie można:

1. doszlifować umiejętności wyliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych, w szczególności w produktach mieszanych
  2. poznać możliwości ułatwienia sobie żmudnych wyliczeń, jakie dają nam programy, aplikacje i pompy insulinowe,
  3. Informacje o zapisach.

Zapraszamy!