Kierunek Aktywność 2024/2025 - zapisy do projektuRuszyły zapisy do Projektu Kierunek Aktywność, edycja 2024/2025. Zapisy znajdziecie się pod tym linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s Diabetycy z województwa świętokrzyskiego dodatkowo mogą zapisywać się do projektu regionalnego, naprawdę warto!Zmiany w grafiku pracy Fundacji podczas wakacjiW związku z licznymi wyjazdami kadry na turnusy rehabilitacyjne, informujemy, że w okresie od 1.07.2024r. do 31.08.2024r. będzie obowiązywał wakacyjny grafik pracy w Fundacji.Jestem dorosły i co dalej? - warsztaty motywacyjne cz. 3Data: 12 czerwca (środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomDrugie Spotkanie dla Mam już 9 czerwca 2024 z Edytą WojtczakZapraszamy na drugie Spotkanie dla Mam z Edytą Wojtczak Data: 9 czerwca (niedziela) Godzina: 11.00 do 13.00 Miejsce: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, Warszawa,DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+

II WARSZTATY DIETETYCZNE

Zapraszamy na warsztat: „Słodkie dzieci" i słodycze

17 lutego 2018r. (sobota) godz. 10.00-11.30 WARSZTATY

Program warsztatów:

1. Słodycze w cukrzycy – stanowisko organizacji diabetologicznych.
  2. Dlaczego dietetyk nie poleca słodyczy? Niepożądana zawartość słodkości.
  3. Skąd czerpać informacje o produkcie? Analiza wybranego asortymentu.
  4. Cukier i jego zamienniki.
  5. „Zdrowe” słodycze w reklamach.
  6. Słodka i zdrowa alternatywa dla słodyczy.
  7. Część ćwiczeniowa.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Prosimy o ZGŁOSZENIE SWOJEGO UDZIAŁU, ilość miejsc ograniczona. Tradycyjnie pierwszeństwo udziału zagwarantowane SUBKONTOWICZOM.