Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

Jedziemy na turniej piłkarski. Dołącz do naszej drużyny!

W dniach 16-18 marca 2018 roku w Suchym Lesie k. Poznania odbędzie się Międzynarodowy Turniej W Piłce Nożnej Dzieci i Młodzieży z Cukrzycą. Będziemy tam także my "Waleczni Warszawa", dlatego już teraz rozpoczynamy zapisy chętnych do dołączenia do naszej drużyny i wyjazdu na turniej.

Szukamy chętnych dzieci z rocznika 2008 i młodszych.

Wyjazd z Warszawy planujemy na piątek 16 marca. Na miejscu (najprawdopodobniej w centrum Poznania) czekają nas dwa noclegi.

Organizator zapewnia darmowe posiłki dla uczestników podczas trwania zawodów (obiady i kolacje), atrakcyjne nagrody i wiele innych atrakcji w trakcie całego weekendu.

Koszt przejazdu i noclegu dla dzieci pokrywa Fundacja, chętni rodzice płacą tylko za siebie (koszt za jeden nocleg za śniadaniem nie powinien wynieść więcej niż 100 zł).

W trakcie przygotowań zorganizowane zostaną 2 treningi na Hali przy ulicy Jagiellońskiej 7 w niedziele (terminy i godziny treningów będziemy ustalać już z zainteresowanymi udziałem w turnieju), podczas których zostanie wybrany ostateczny skład.

Chętnych uczestników prosimy zgłaszać na nasz adres mailowy: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl - (imię nazwisko + wiek). Prosimy o informację, czy dziecko jedzie samo, czy z opiekunem. Prosimy o zgłoszenia do 11 stycznia

Strona turnieju: http://www.diabeticcup.pl