ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Jedziemy na turniej piłkarski. Dołącz do naszej drużyny!

W dniach 16-18 marca 2018 roku w Suchym Lesie k. Poznania odbędzie się Międzynarodowy Turniej W Piłce Nożnej Dzieci i Młodzieży z Cukrzycą. Będziemy tam także my "Waleczni Warszawa", dlatego już teraz rozpoczynamy zapisy chętnych do dołączenia do naszej drużyny i wyjazdu na turniej.

Szukamy chętnych dzieci z rocznika 2008 i młodszych.

Wyjazd z Warszawy planujemy na piątek 16 marca. Na miejscu (najprawdopodobniej w centrum Poznania) czekają nas dwa noclegi.

Organizator zapewnia darmowe posiłki dla uczestników podczas trwania zawodów (obiady i kolacje), atrakcyjne nagrody i wiele innych atrakcji w trakcie całego weekendu.

Koszt przejazdu i noclegu dla dzieci pokrywa Fundacja, chętni rodzice płacą tylko za siebie (koszt za jeden nocleg za śniadaniem nie powinien wynieść więcej niż 100 zł).

W trakcie przygotowań zorganizowane zostaną 2 treningi na Hali przy ulicy Jagiellońskiej 7 w niedziele (terminy i godziny treningów będziemy ustalać już z zainteresowanymi udziałem w turnieju), podczas których zostanie wybrany ostateczny skład.

Chętnych uczestników prosimy zgłaszać na nasz adres mailowy: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl - (imię nazwisko + wiek). Prosimy o informację, czy dziecko jedzie samo, czy z opiekunem. Prosimy o zgłoszenia do 11 stycznia

Strona turnieju: http://www.diabeticcup.pl