Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

Ruszają bezpłatne INDYWIDUALNE KONSULTACJE DIETETYCZNE !!!

Trwają zapisy na najbliższe terminy:

18.12.2017r. (poniedziałek) godz. 17.00-20.00

5.02.2018r. (poniedziałek) godz. 17.00-20.00

Zapraszamy na BEZPŁATNE indywidualne KONSULTACJE DIETETYCZNE, na które składają się:

- wywiad zdrowotny i żywieniowy,

- ocena stanu odżywienia dziecka,

- wstępna analiza jadłospisu,

- edukacja żywieniowa.

Dodatkowo istnieje możliwość dokonania dokładnej ANLAIZY JAKOŚCIOWEJ i ILOŚCIOWEJ JADŁOSPISU z wykorzystaniem programu dietetycznego, porównania otrzymanych wyników do norm oraz oceny sposobu żywienia połączonej z indywidualnymi zaleceniami.

Szczegóły dotyczące przygotowania się na pierwsze spotkanie: http://www.fundacja-cukrzyca.pl/akademia-diabetyka