PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie 12 listopada 2017r.

CUKRZYCA NIE WYBIERA !

… 3 miliony Polaków ma cukrzycę, a ponad 1 milion Polaków jeszcze nie wie, że choruje …

Sprawdź, czy nie jesteś w grupie ryzyka !!!

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie 12 listopada 2017r.

Na cukrzycę chorują zarówno kobiety, jak i mężczyźni, dorośli i dzieci. CUKRZYCA NIE WYBIERA !!!

Aby rozwiać zdrowotne wątpliwości, wystarczy wykonać badania profilaktyczne. SPRAWDŹ, CZY NIE JESTEŚ W GRUPIE RYZYKA !

Już w najbliższą niedzielę 12 listopada rusza kampania społeczna CUKRZYCA NIE WYBIERA !!! organizowana z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

W niedzielę 12 listopada zapraszamy do Galerii Handlowych AUCHAN.

Zapraszamy w godzinach 11.00 – 16.00 do Galerii Handlowych Auchan Łomianki (ul. Brukowa 25 w Łomiankach) i Auchan Piaseczno (ul. Puławska 46 w Piasecznie).

W programie akcji:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa (porady specjalistów): diabetologia, dietetyka, aktywność fizyczna;
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Porady i badania są BEZPŁATNE.

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partnerzy: Auchan, HAND-PROD, Accu-Chek, LUMACARE, SzugarFrik, Stewiarnia

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

A tak było w zeszłym roku: