ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie 12 listopada 2017r.

CUKRZYCA NIE WYBIERA !

… 3 miliony Polaków ma cukrzycę, a ponad 1 milion Polaków jeszcze nie wie, że choruje …

Sprawdź, czy nie jesteś w grupie ryzyka !!!

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie 12 listopada 2017r.

Na cukrzycę chorują zarówno kobiety, jak i mężczyźni, dorośli i dzieci. CUKRZYCA NIE WYBIERA !!!

Aby rozwiać zdrowotne wątpliwości, wystarczy wykonać badania profilaktyczne. SPRAWDŹ, CZY NIE JESTEŚ W GRUPIE RYZYKA !

Już w najbliższą niedzielę 12 listopada rusza kampania społeczna CUKRZYCA NIE WYBIERA !!! organizowana z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

W niedzielę 12 listopada zapraszamy do Galerii Handlowych AUCHAN.

Zapraszamy w godzinach 11.00 – 16.00 do Galerii Handlowych Auchan Łomianki (ul. Brukowa 25 w Łomiankach) i Auchan Piaseczno (ul. Puławska 46 w Piasecznie).

W programie akcji:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa (porady specjalistów): diabetologia, dietetyka, aktywność fizyczna;
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Porady i badania są BEZPŁATNE.

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partnerzy: Auchan, HAND-PROD, Accu-Chek, LUMACARE, SzugarFrik, Stewiarnia

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

A tak było w zeszłym roku: