Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

DRUGA KONFERENCJA SZKOLENIOWA

Stowarzyszenie Razem dla Białołęki, Polska Federacja Edukacji w Diabetologii oraz Białołęcki Ośrodek Kultury serdecznie zapraszają na realizowaną, w ramach konkursu „Zrealizuj swój pomysł w BOK-u”, Drugą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się! Moje dziecko wyszło z grupy ryzyka!, która odbędzie się w godzinach 9.30 – 15.30, dniu 18 listopada w Warszawie, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1.

Pomysłodawczynią i koordynatorką konferencji jest Ewa Gajewska, Radna Dzielnicy Białołęka.

W trakcie konferencji usłyszymy wykłady prelegentów, którzy reprezentują Polską Federację Edukacji w Diabetologii, Fundację Medicover oraz Fundację Szkoła na widelcu.

Dzięki współpracy z PFED w trakcie konferencji będzie możliwość pomiaru poziomu cukru we krwi.

Konferencja została objęta honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Burmistrz Dzielnicy Białołęka.

Konferencja jest bezpłatna, ale obowiązuje rejestracja. Zgłoszenia prosimy dokonywać do 15 listopada drogą elektroniczną za pomocą formularza, który jest dostępny pod poniższym linkiem: goo.gl/gnC5dN

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konferencji, który jest dostępny na stronie: http://razemdlabialoleki.waw.pl/?page_id=2833

W trakcie konferencji będzie możliwość zakupu obiadu.

Zapraszamy!