ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

DRUGA KONFERENCJA SZKOLENIOWA

Stowarzyszenie Razem dla Białołęki, Polska Federacja Edukacji w Diabetologii oraz Białołęcki Ośrodek Kultury serdecznie zapraszają na realizowaną, w ramach konkursu „Zrealizuj swój pomysł w BOK-u”, Drugą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się! Moje dziecko wyszło z grupy ryzyka!, która odbędzie się w godzinach 9.30 – 15.30, dniu 18 listopada w Warszawie, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1.

Pomysłodawczynią i koordynatorką konferencji jest Ewa Gajewska, Radna Dzielnicy Białołęka.

W trakcie konferencji usłyszymy wykłady prelegentów, którzy reprezentują Polską Federację Edukacji w Diabetologii, Fundację Medicover oraz Fundację Szkoła na widelcu.

Dzięki współpracy z PFED w trakcie konferencji będzie możliwość pomiaru poziomu cukru we krwi.

Konferencja została objęta honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Burmistrz Dzielnicy Białołęka.

Konferencja jest bezpłatna, ale obowiązuje rejestracja. Zgłoszenia prosimy dokonywać do 15 listopada drogą elektroniczną za pomocą formularza, który jest dostępny pod poniższym linkiem: goo.gl/gnC5dN

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konferencji, który jest dostępny na stronie: http://razemdlabialoleki.waw.pl/?page_id=2833

W trakcie konferencji będzie możliwość zakupu obiadu.

Zapraszamy!