Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

DRUGA KONFERENCJA SZKOLENIOWA

Stowarzyszenie Razem dla Białołęki, Polska Federacja Edukacji w Diabetologii oraz Białołęcki Ośrodek Kultury serdecznie zapraszają na realizowaną, w ramach konkursu „Zrealizuj swój pomysł w BOK-u”, Drugą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się! Moje dziecko wyszło z grupy ryzyka!, która odbędzie się w godzinach 9.30 – 15.30, dniu 18 listopada w Warszawie, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1.

Pomysłodawczynią i koordynatorką konferencji jest Ewa Gajewska, Radna Dzielnicy Białołęka.

W trakcie konferencji usłyszymy wykłady prelegentów, którzy reprezentują Polską Federację Edukacji w Diabetologii, Fundację Medicover oraz Fundację Szkoła na widelcu.

Dzięki współpracy z PFED w trakcie konferencji będzie możliwość pomiaru poziomu cukru we krwi.

Konferencja została objęta honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Burmistrz Dzielnicy Białołęka.

Konferencja jest bezpłatna, ale obowiązuje rejestracja. Zgłoszenia prosimy dokonywać do 15 listopada drogą elektroniczną za pomocą formularza, który jest dostępny pod poniższym linkiem: goo.gl/gnC5dN

Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konferencji, który jest dostępny na stronie: http://razemdlabialoleki.waw.pl/?page_id=2833

W trakcie konferencji będzie możliwość zakupu obiadu.

Zapraszamy!