Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

"Dziecko z cukrzycą typu I w szkole i przedszkolu"

23 września 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH:

"Dziecko z cukrzycą typu I w szkole i przedszkolu"

Spotkanie poprowadzi edukator diabetologiczny Marta Ośmiańska

• Twoje dziecko idzie do nowej szkoły?
  • Posyłasz maluszka do przedszkola ?
  • Uczeń wraca do szkoły po diagnozie ?
  • Zastanawiasz się, jak Twoje dziecko będzie funkcjonowało z cukrzycą w nowej sytuacji?
  • Martwisz się, czy uda się zapewnić mu bezpieczny pobyt w placówce?

Przyjdź do Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą na bezpłatne spotkanie "Dziecko z cukrzycą typu I w szkole i przedszkolu".

Na szkolenie obowiązują zapisy poprzez sms na numer 668 458 437.

Serdecznie zapraszamy!!