PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

"KOPNIJ CUKRZYCĘ" Gniezno 2017

Pod hasłem „Kopnij cukrzycę” rozegrano w Gnieźnie pierwsze Mistrzostwa Polski Dzieci i Młodzieży z cukrzycą w piłkę nożną. Na turnieju nie mogło zabraknąć także nas i drużyny Waleczni Warszawa.

Podczas dwóch dni zmagań nie zabrakło wielu emocji, była zarówno radość z wygranych, jak i sportowa złość po porażkach.

Ostateczne wyniki Waleczni Warszawa: Waleczni 1 - 7 miejsce, Waleczni 3 - 4, i brawo dla Walecznych 2 - niestety przegrali walkę o finał i ostatecznie zajęli 4 miejsce. Gratulujemy wszystkim zawodnikom i dziękujemy za zaangażowanie

Dziękujemy organizatorom gratulujemy sukcesu - perfekcyjnie przygotowania tak dużego przedsięwzięcia! Zwycięzcom i uczestnikom dziękujemy za świetną zabawę i sportowe emocje! Dr Katarzynie Dżygało dziękujemy za koordynację i opiekę nad drużynami Walecznych!

Tydzień przed turniejem zorganizowaliśmy dla uczestników, przygotowujący ich do turnieju. Młodzi reprezentanci przybyli licznie na trening, nawet z odległych od Warszawy rejonów - to się nazywa zapał :) Piłkarzy nie zniechęcił ani wiatr, ani deszcz, ani śnieg :) Trening poprowadzili Paweł Staniszewski i Paweł Tomczyk, czujnym okiem nadzorowała Pani Koordynator dr Katarzyna Dżygało, a praktycznych wskazówek młodym adeptom udzielał zawodnik Zagłębia Lubin - Jarosław Jach, Ambasador Fundacji.