ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

"KOPNIJ CUKRZYCĘ" Gniezno 2017

Pod hasłem „Kopnij cukrzycę” rozegrano w Gnieźnie pierwsze Mistrzostwa Polski Dzieci i Młodzieży z cukrzycą w piłkę nożną. Na turnieju nie mogło zabraknąć także nas i drużyny Waleczni Warszawa.

Podczas dwóch dni zmagań nie zabrakło wielu emocji, była zarówno radość z wygranych, jak i sportowa złość po porażkach.

Ostateczne wyniki Waleczni Warszawa: Waleczni 1 - 7 miejsce, Waleczni 3 - 4, i brawo dla Walecznych 2 - niestety przegrali walkę o finał i ostatecznie zajęli 4 miejsce. Gratulujemy wszystkim zawodnikom i dziękujemy za zaangażowanie

Dziękujemy organizatorom gratulujemy sukcesu - perfekcyjnie przygotowania tak dużego przedsięwzięcia! Zwycięzcom i uczestnikom dziękujemy za świetną zabawę i sportowe emocje! Dr Katarzynie Dżygało dziękujemy za koordynację i opiekę nad drużynami Walecznych!

Tydzień przed turniejem zorganizowaliśmy dla uczestników, przygotowujący ich do turnieju. Młodzi reprezentanci przybyli licznie na trening, nawet z odległych od Warszawy rejonów - to się nazywa zapał :) Piłkarzy nie zniechęcił ani wiatr, ani deszcz, ani śnieg :) Trening poprowadzili Paweł Staniszewski i Paweł Tomczyk, czujnym okiem nadzorowała Pani Koordynator dr Katarzyna Dżygało, a praktycznych wskazówek młodym adeptom udzielał zawodnik Zagłębia Lubin - Jarosław Jach, Ambasador Fundacji.