Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

"KOPNIJ CUKRZYCĘ" Gniezno 2017

Pod hasłem „Kopnij cukrzycę” rozegrano w Gnieźnie pierwsze Mistrzostwa Polski Dzieci i Młodzieży z cukrzycą w piłkę nożną. Na turnieju nie mogło zabraknąć także nas i drużyny Waleczni Warszawa.

Podczas dwóch dni zmagań nie zabrakło wielu emocji, była zarówno radość z wygranych, jak i sportowa złość po porażkach.

Ostateczne wyniki Waleczni Warszawa: Waleczni 1 - 7 miejsce, Waleczni 3 - 4, i brawo dla Walecznych 2 - niestety przegrali walkę o finał i ostatecznie zajęli 4 miejsce. Gratulujemy wszystkim zawodnikom i dziękujemy za zaangażowanie

Dziękujemy organizatorom gratulujemy sukcesu - perfekcyjnie przygotowania tak dużego przedsięwzięcia! Zwycięzcom i uczestnikom dziękujemy za świetną zabawę i sportowe emocje! Dr Katarzynie Dżygało dziękujemy za koordynację i opiekę nad drużynami Walecznych!

Tydzień przed turniejem zorganizowaliśmy dla uczestników, przygotowujący ich do turnieju. Młodzi reprezentanci przybyli licznie na trening, nawet z odległych od Warszawy rejonów - to się nazywa zapał :) Piłkarzy nie zniechęcił ani wiatr, ani deszcz, ani śnieg :) Trening poprowadzili Paweł Staniszewski i Paweł Tomczyk, czujnym okiem nadzorowała Pani Koordynator dr Katarzyna Dżygało, a praktycznych wskazówek młodym adeptom udzielał zawodnik Zagłębia Lubin - Jarosław Jach, Ambasador Fundacji.