Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

"KOPNIJ CUKRZYCĘ" Gniezno 2017

Pod hasłem „Kopnij cukrzycę” rozegrano w Gnieźnie pierwsze Mistrzostwa Polski Dzieci i Młodzieży z cukrzycą w piłkę nożną. Na turnieju nie mogło zabraknąć także nas i drużyny Waleczni Warszawa.

Podczas dwóch dni zmagań nie zabrakło wielu emocji, była zarówno radość z wygranych, jak i sportowa złość po porażkach.

Ostateczne wyniki Waleczni Warszawa: Waleczni 1 - 7 miejsce, Waleczni 3 - 4, i brawo dla Walecznych 2 - niestety przegrali walkę o finał i ostatecznie zajęli 4 miejsce. Gratulujemy wszystkim zawodnikom i dziękujemy za zaangażowanie

Dziękujemy organizatorom gratulujemy sukcesu - perfekcyjnie przygotowania tak dużego przedsięwzięcia! Zwycięzcom i uczestnikom dziękujemy za świetną zabawę i sportowe emocje! Dr Katarzynie Dżygało dziękujemy za koordynację i opiekę nad drużynami Walecznych!

Tydzień przed turniejem zorganizowaliśmy dla uczestników, przygotowujący ich do turnieju. Młodzi reprezentanci przybyli licznie na trening, nawet z odległych od Warszawy rejonów - to się nazywa zapał :) Piłkarzy nie zniechęcił ani wiatr, ani deszcz, ani śnieg :) Trening poprowadzili Paweł Staniszewski i Paweł Tomczyk, czujnym okiem nadzorowała Pani Koordynator dr Katarzyna Dżygało, a praktycznych wskazówek młodym adeptom udzielał zawodnik Zagłębia Lubin - Jarosław Jach, Ambasador Fundacji.