PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

27-28 maja 2017 DZIEŃ DZIECKA

Zapraszamy na wyjazdowy DZIEŃ DZIECKA

z Akademią Mistrzów Sportu – Mistrzów Życia, Fundacją ACTIVEdiabet oraz Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą w ramach Warsztatów edukacyjno-sportowych ACTIVEdiabet

termin: 27-28 maja 2017r.

miejsce:  Janów Lubelski / Parku Rekreacji ZOOM NATURY

w ramach wyjazdu: przejazd autokarem, nocleg, wyżywienie, zajęcia sportowo-rekreacyjne, edukacja diabetologiczna

formuła uczestnictwa: dzieci powyżej 8 lat – samodzielnie (zapewniamy opiekę), dzieci poniżej 9 r.ż. – z opiekunem

opłaty uczestników: dzieci - udział bezpłatny, opłata od opiekunów: 100,00 PLN (regulowana przelewem na konto Fundacji z podaniem nazwiska uczestnika lub gotówką na miejscu)

kadra: wychowawcy, kadra medyczna i pielęgniarska, edukatorzy

ZAPISY: wyłącznie telefonicznie w dni powszednie w godz. 12:00 – 18:00, pod tel.: 602-586-071; 535-698-135

UWAGA: prosimy o informowanie o DIECIE BEZGLUTENOWEJ oraz podanie nr PESEL (do ubezpieczenia)

ILOŚ MIEJSC OGRANICZONA - PROSIMY O PRZEMYŚLANE ZAPISY !!!

Rezygnacja z wyjazdu po 24 maja wiąże się z pokryciem kosztów uczestnictwa dziecka w wysokości 140,00 PLN

Planowany PROGRAM POBYTU (w zależności od pogody – możliwe zmiany w godzinach realizacji programu)

I dzień 27 maja

Zbiórka: 8:15 na Placu Bankowym w Warszawie/ wyjazd autokarów 8:30

12:30 – dojazd na miejsce Janów Lubelski / Zoom Natury

12:30 – 14:00 – zakwaterowanie i obiad

14:00 – 18:00 –   1. zajęcia w Parku Zoom Natury:

- zwiedzanie Laboratorium Wiedzy

- Park Linowy

2. zajęcia rekreacyjno – sportowe w grupach wiekowych

14:00 – 18:00 – zajęcia dydaktyczne dla dzeciaków dedykowane  poszczególnym  grupom wiekowym (prowadzenie: Michał Jeliński i Marta Ośmiańska)

18:00 – 19:00 kolacja

od 20:00 - wieczór przy ognisku z kiełbaskami

II dzień 28 maja

9:00 – 10:00 - śniadanie

10:00 - 15:00 – 1. zajęcia w Parku Zoom Natury:

- gry terenowe i zabawy w Parku Kreatywnym

- zabawy w akwenie wodnym (kajaki, rowery wodne)

2. zajęcia rekreacyjno – sportowe w grupach wiekowych

12:30 – 14:00 – warsztaty dla rodziców: "Dziecko, Rodzice i cukrzyca..dlaczego tak trudno o porozumienie?" (prowadzenie psychodietetyk mgr inż. Justyna Siwiela - Tomaszczyk)

15:00 – obiad i wykwaterowanie

16:30 – wyjazd /przyjazd na Plac Bankowy w Warszawie ok. 20:30

Projekt dofinansowany ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Sponsorzy: NovoNordisk Pharma Sp. z o.o. oraz Medtronic Poland Sp. z o.o

Partner: Fundacja LOTTO Milion Marzeń