Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

27-28 maja 2017 DZIEŃ DZIECKA

Zapraszamy na wyjazdowy DZIEŃ DZIECKA

z Akademią Mistrzów Sportu – Mistrzów Życia, Fundacją ACTIVEdiabet oraz Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą w ramach Warsztatów edukacyjno-sportowych ACTIVEdiabet

termin: 27-28 maja 2017r.

miejsce:  Janów Lubelski / Parku Rekreacji ZOOM NATURY

w ramach wyjazdu: przejazd autokarem, nocleg, wyżywienie, zajęcia sportowo-rekreacyjne, edukacja diabetologiczna

formuła uczestnictwa: dzieci powyżej 8 lat – samodzielnie (zapewniamy opiekę), dzieci poniżej 9 r.ż. – z opiekunem

opłaty uczestników: dzieci - udział bezpłatny, opłata od opiekunów: 100,00 PLN (regulowana przelewem na konto Fundacji z podaniem nazwiska uczestnika lub gotówką na miejscu)

kadra: wychowawcy, kadra medyczna i pielęgniarska, edukatorzy

ZAPISY: wyłącznie telefonicznie w dni powszednie w godz. 12:00 – 18:00, pod tel.: 602-586-071; 535-698-135

UWAGA: prosimy o informowanie o DIECIE BEZGLUTENOWEJ oraz podanie nr PESEL (do ubezpieczenia)

ILOŚ MIEJSC OGRANICZONA - PROSIMY O PRZEMYŚLANE ZAPISY !!!

Rezygnacja z wyjazdu po 24 maja wiąże się z pokryciem kosztów uczestnictwa dziecka w wysokości 140,00 PLN

Planowany PROGRAM POBYTU (w zależności od pogody – możliwe zmiany w godzinach realizacji programu)

I dzień 27 maja

Zbiórka: 8:15 na Placu Bankowym w Warszawie/ wyjazd autokarów 8:30

12:30 – dojazd na miejsce Janów Lubelski / Zoom Natury

12:30 – 14:00 – zakwaterowanie i obiad

14:00 – 18:00 –   1. zajęcia w Parku Zoom Natury:

- zwiedzanie Laboratorium Wiedzy

- Park Linowy

2. zajęcia rekreacyjno – sportowe w grupach wiekowych

14:00 – 18:00 – zajęcia dydaktyczne dla dzeciaków dedykowane  poszczególnym  grupom wiekowym (prowadzenie: Michał Jeliński i Marta Ośmiańska)

18:00 – 19:00 kolacja

od 20:00 - wieczór przy ognisku z kiełbaskami

II dzień 28 maja

9:00 – 10:00 - śniadanie

10:00 - 15:00 – 1. zajęcia w Parku Zoom Natury:

- gry terenowe i zabawy w Parku Kreatywnym

- zabawy w akwenie wodnym (kajaki, rowery wodne)

2. zajęcia rekreacyjno – sportowe w grupach wiekowych

12:30 – 14:00 – warsztaty dla rodziców: "Dziecko, Rodzice i cukrzyca..dlaczego tak trudno o porozumienie?" (prowadzenie psychodietetyk mgr inż. Justyna Siwiela - Tomaszczyk)

15:00 – obiad i wykwaterowanie

16:30 – wyjazd /przyjazd na Plac Bankowy w Warszawie ok. 20:30

Projekt dofinansowany ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Sponsorzy: NovoNordisk Pharma Sp. z o.o. oraz Medtronic Poland Sp. z o.o

Partner: Fundacja LOTTO Milion Marzeń