PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

SZCZUPLI NA WIOSNĘ? Zapraszamy do Akademii.

25 marca 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH:

Szczupli z cukrzycą. Jak uzyskać i utrzymać prawidłową masę ciała chorując na cukrzycę ?

Spotkanie poprowadzi specjalista ds. dietetyki oraz diabetyk z ponad 20-letnim stażem Barbara Mossakowska

Na spotkaniu dowiesz się m. in.:

• Jak wyliczyć należną masę ciała oraz zapotrzebowania kaloryczne?
  • Ile białka, tłuszczu i węglowodanów powinno być w prawidłowo zbilansowanej diecie?
  • Co to jest indeks glikemiczny i jak się z nim obchodzić?
  • Jakie dodatkowe trudności ma diabetyk w utrzymaniu prawidłowej masy ciała?
  • Jakich zachowań unikać, aby cieszyć się szczupłym i zdrowym ciałem?
  • Jakie są najważniejsze zasady diety w cukrzycy?

Zapraszamy !