Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

SZCZUPLI NA WIOSNĘ? Zapraszamy do Akademii.

25 marca 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH:

Szczupli z cukrzycą. Jak uzyskać i utrzymać prawidłową masę ciała chorując na cukrzycę ?

Spotkanie poprowadzi specjalista ds. dietetyki oraz diabetyk z ponad 20-letnim stażem Barbara Mossakowska

Na spotkaniu dowiesz się m. in.:

• Jak wyliczyć należną masę ciała oraz zapotrzebowania kaloryczne?
  • Ile białka, tłuszczu i węglowodanów powinno być w prawidłowo zbilansowanej diecie?
  • Co to jest indeks glikemiczny i jak się z nim obchodzić?
  • Jakie dodatkowe trudności ma diabetyk w utrzymaniu prawidłowej masy ciała?
  • Jakich zachowań unikać, aby cieszyć się szczupłym i zdrowym ciałem?
  • Jakie są najważniejsze zasady diety w cukrzycy?

Zapraszamy !