Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

SZCZUPLI NA WIOSNĘ? Zapraszamy do Akademii.

25 marca 2017r. (sobota) godz. 10.00-12.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH:

Szczupli z cukrzycą. Jak uzyskać i utrzymać prawidłową masę ciała chorując na cukrzycę ?

Spotkanie poprowadzi specjalista ds. dietetyki oraz diabetyk z ponad 20-letnim stażem Barbara Mossakowska

Na spotkaniu dowiesz się m. in.:

• Jak wyliczyć należną masę ciała oraz zapotrzebowania kaloryczne?
  • Ile białka, tłuszczu i węglowodanów powinno być w prawidłowo zbilansowanej diecie?
  • Co to jest indeks glikemiczny i jak się z nim obchodzić?
  • Jakie dodatkowe trudności ma diabetyk w utrzymaniu prawidłowej masy ciała?
  • Jakich zachowań unikać, aby cieszyć się szczupłym i zdrowym ciałem?
  • Jakie są najważniejsze zasady diety w cukrzycy?

Zapraszamy !