Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

FREE STYLE LIBRE dla Podopiecznych Fundacji

Informujemy, iż wszystkei zestawy FreeStyle Libre zostały rozdysponowane.

KOCHANI PODOPIECZNI FUNDACJI

Dzięki uprzejmości firmy ABBOTT ... mamy dla Was KOLEJNE ZESTAWY FREESTYLE LIBRE :)

Tych, którzy nie mieli jeszcze okazji "skorzystania ze skanowania" zapraszamy do Fundacji:
kiedy: w terminie dyżurów Zarządu: PONIEDZIAŁKI i ŚRODY w godz. 15.00 -18.00
gdzie: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16 Warszawa

Zasady:
1. w pierwszej kolejności zaspokajamy potrzeby Podopiecznych Fundacji (słodkich wolontariuszy, subkontowiczów, kolonistów, turnusowiczów, uczestników szkoleń, etc. ... jednym słowem osób związanych z Fundacją)
2. nie ma rezerwacji,
3. dostępność - do wyczerpania zapasu
4. odbiór: osobisty w FUNDACJI, osoby spoza Warszawy prosimy o maila na adres: fundacja.cukrzyca@poczta.onet.pl ze zgłoszeniem i podaniem adresu wysyłki (wyślemy pocztą, za pobraniem - koszt przesyłki)
5. prosimy o zabranie ze sobą (zgłoszenia mailowe - dołączenie skanu) DOKUMENTU POTWIERDZAJĄCEGO FAKT CHOROBY (orzeczenia, wypisu ze szpitala, etc.)
UWAGA: OSOBY NIEBĘDĄCE PODOPIECZNYMI FUNDACJI proszone są o wyrozumiałość i CIERPLIWOŚĆ - jak nie wyczerpiemy zapasów - damy znać :)