ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

FREE STYLE LIBRE dla Podopiecznych Fundacji

Informujemy, iż wszystkei zestawy FreeStyle Libre zostały rozdysponowane.

KOCHANI PODOPIECZNI FUNDACJI

Dzięki uprzejmości firmy ABBOTT ... mamy dla Was KOLEJNE ZESTAWY FREESTYLE LIBRE :)

Tych, którzy nie mieli jeszcze okazji "skorzystania ze skanowania" zapraszamy do Fundacji:
kiedy: w terminie dyżurów Zarządu: PONIEDZIAŁKI i ŚRODY w godz. 15.00 -18.00
gdzie: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16 Warszawa

Zasady:
1. w pierwszej kolejności zaspokajamy potrzeby Podopiecznych Fundacji (słodkich wolontariuszy, subkontowiczów, kolonistów, turnusowiczów, uczestników szkoleń, etc. ... jednym słowem osób związanych z Fundacją)
2. nie ma rezerwacji,
3. dostępność - do wyczerpania zapasu
4. odbiór: osobisty w FUNDACJI, osoby spoza Warszawy prosimy o maila na adres: fundacja.cukrzyca@poczta.onet.pl ze zgłoszeniem i podaniem adresu wysyłki (wyślemy pocztą, za pobraniem - koszt przesyłki)
5. prosimy o zabranie ze sobą (zgłoszenia mailowe - dołączenie skanu) DOKUMENTU POTWIERDZAJĄCEGO FAKT CHOROBY (orzeczenia, wypisu ze szpitala, etc.)
UWAGA: OSOBY NIEBĘDĄCE PODOPIECZNYMI FUNDACJI proszone są o wyrozumiałość i CIERPLIWOŚĆ - jak nie wyczerpiemy zapasów - damy znać :)