PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

DZIECKO Z CUKRZYCĄ TYPU 1 W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH

Z przyjemnością informujemy o rozpoczęciu wspólnej akcji

Oddziału Klinicznego Diabetologii Dziecięcej i Pediatrii
Szpitala Warszawskiej Akademii Medycznej
oraz Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą

EDUKACJI CUKRZYCOWEJ

dla rad pedagogicznych placówek oświatowych i opiekuńczo – wychowawczych na Mazowszu poświęconej tematyce opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w przedszkolu i w szkole.

Szkolenia prowadzą lekarze diabetolodzy, psycholodzy, doświadczeni edukatorzy cukrzycowi.

Szkolenie obejmuje tematykę z zakresu:

• podstawowej wiedzy o cukrzycy typu 1, na którą chorują dzieci i młodzież,
  • niezbędnej, codziennej opieki nad dzieckiem z cukrzycą (przede wszystkim w czasie pobytu dziecka w placówce),
  • rozpoznawania objawów niebezpiecznych wahań poziomu cukru (hipo i hiperglikemia) oraz właściwej reakcji zmierzającej do wyrównania poziomu cukru,
  • sposobów udzielania dzieciom pierwszej pomocy w sytuacjach zagrożenia zdrowia i życia,
  • psychologicznych aspektów choroby wpływających na zachowanie dzieci chorych,
  • zalecanych sposobów wspomagania ich w przezwyciężaniu skutków cukrzycy w codziennym życiu.

Szkolenia tematyczne prowadzone są cyklicznie w siedzibie Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą oraz na życzenie placówki – na terenie szkoły/przedszkola.

Zgłoszenie placówki do udziału w szkoleniu odbywa się za pomocą formularza wysłanego na adres e-mail: fundacja.cukrzyca@poczta.onet.pl

Formularz do pobrania: FORMULARZ (pobierz)

Serdecznie zapraszamy.