Kierunek Aktywność 2024/2025 - zapisy do projektuRuszyły zapisy do Projektu Kierunek Aktywność, edycja 2024/2025. Zapisy znajdziecie się pod tym linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s Diabetycy z województwa świętokrzyskiego dodatkowo mogą zapisywać się do projektu regionalnego, naprawdę warto!Zmiany w grafiku pracy Fundacji podczas wakacjiW związku z licznymi wyjazdami kadry na turnusy rehabilitacyjne, informujemy, że w okresie od 1.07.2024r. do 31.08.2024r. będzie obowiązywał wakacyjny grafik pracy w Fundacji.Jestem dorosły i co dalej? - warsztaty motywacyjne cz. 3Data: 12 czerwca (środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomDrugie Spotkanie dla Mam już 9 czerwca 2024 z Edytą WojtczakZapraszamy na drugie Spotkanie dla Mam z Edytą Wojtczak Data: 9 czerwca (niedziela) Godzina: 11.00 do 13.00 Miejsce: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, Warszawa,DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+

KOLONIE - LAST MINUTE! Ostatnie wolne miejsca

TURNUS REHABILITACYJNY INDYWIDUALNY (KOLONIE)

RYTRO kolonia dla grupy wiekowej 13-17 lat

Termin: 6.08.2023r. - 19.08.2023r.

Adres: Ośrodek: Hotel RyterSki (Rytro) (góry) , https://ryterski.pl

Program: eksploracja Pienin i Beskidów : rowerowo – pontonowo - pieszo

Koszt: 4500 PLN

MOŻLIWOŚC WYKORZYSTANIA DOFINANSOWANIA ZE ŚRODKÓW PFRON!

Zgłoszenia na adres: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl (w tytule prosimy wpisać: RYTRO - LAST MINUTE)

W RAMACH TURNUSU kolonijnego OFERUJEMY:

- transport uczestników Warszawa -ośrodek - Warszawa / autokarem

- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym

- 5 posiłków dziennie (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja)

śniadania i kolacje - szwedzki stół, obiad serwowany

- dieta bezglutenowa i inne

- opiekę kadry: lekarzy diabetologów, pielęgniarek, edukatorów diabetologicznych, wychowawców, kierownika

- edukacja diabetologiczna, ponadto w programie: sport i rekreacja, wycieczki, zajęcia integracyjne, dyskoteki, ogniska

Każdy uczestnik turnusu kolonijnego powinien zabrać ze sobą:

- PODPISANE: glukometr i nakłuwacz, pompę, peny, insulinę, glukagon, etc.

- min. 3 opakowania pasków do swojego glukometru, lancety do nakłuwacza

- min. 8-10 wkłuć, aplikator do wkłuć, min. 4 zbiorniczki na insulinę do pomp, igły do penów

- zestaw do CMG - sensory, transmiter, ładowarka do transmitera, aplikator do sensorów

- zapas GLUKOZY

Informujemy, iż w turnusie nie może uczestniczyć dziecko z chorobą zakaźną.