Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

DOFINANSOWANIE z PFRON

DOFINANSOWANIE do TURNUSU REHABILITACYJNEGO ze środków PFRON !!!

PRZYPOMINAMY WSZYSTKIM, że aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2017 roku ze środków PFRON WNIOSKI do swoich PCPR należy składać JUŻ NA POCZĄTKU ROKU !!!

UWAGA WARSZAWA !!!

Aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2017 roku z Warszawskiego Centrum Pomocy Rodzinie (dot. osób zameldowanych w Warszawie) należy JUŻ wypełniać następujące dokumenty:

• wniosek o dofinansowanie wraz z oświadczeniem opiekuna
  • wniosek lekarski na turnus rehabilitacyjny (w przypadku wyjazdu z opiekunem konieczne uzasadnienie, które wypełnia lekarz)
  • informację o stanie zdrowia

Uwaga: Druki wypełnione przez lekarza mają ważność 3 miesiące.

• ksero orzeczenia o niepełnosprawności (oryginał do wglądu)
  • ksero legitymacji szkolnej - dot. młodzieży 16-24 lata

Druki można pobrać w wersji papierowej w siedzibie Fundacji lub w siedzibie WCPR przy ul. Andersa 1.

Poniżej druki do pobrania w wersji elektronicznej:

Po 29 grudnia 2016 wnioski należy składać w WCPR ul. Andersa 1 w Warszawie.
Wczesne złożenie wniosku daje większe szanse na otrzymanie dofinansowania.
Osoby nie zameldowane w Warszawie składają wnioski w swoim Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie.