ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.31 października biuro fundacji nieczynneInformujemy, że w dniu 31 października biuro fundacji będzie nieczynne. Zapraszamy do kontaktu mailowego: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl

ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.

Gdańsk, Gdynia, Sopot i okolice oraz wszyscy zainteresowani!
Twoje dziecko ma zmiany skórne po wkłuciach/ sensorach?

Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!
Całość badania odbywa się stacjonarnie w Klinice Dermatologii GUMed w Gdańsku oraz wymaga trzech, 10-15 minutowych wizyt w Klinice (jednorazowo). Nie jest wymagana wcześniejsza rejestracja ani skierowanie.

Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy również Państwa/Państwa dzieci i są Państwo zainteresowani bezpłatnym poszerzeniem diagnostyki w tym kierunku zapraszamy do kontaktu mailowego: mikolaj.cichon@gmail.com.

Badanie prowadzi Mikołaj Cichoń, doktorant Pierwszej Szkoły Doktorskiej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego oraz lekarz naukowo związanym z Katedrą i Kliniką Dermatologii, Wenerologii i Alergologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. W ramach swojej pracy doktorskiej skupia się na zmianach skórnych o charakterze kontaktowego zapalenia skóry u pacjentów z cukrzycą typu 1, które zostały wywołane przez pompy i/lub sensory do pomiary glukozy.