ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECIN"DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.31 października biuro fundacji nieczynneInformujemy, że w dniu 31 października biuro fundacji będzie nieczynne. Zapraszamy do kontaktu mailowego: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl

Światowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutro

Światowy Dzień Cukrzycy został ustanowiony w 1991 roku przez Międzynarodową Federację Diabetyków (IDF) i Światową Organizację Zdrowia (WHO) w odpowiedzi na stały wzrost zachorowań na cukrzycę. Światowy Dzień Cukrzycy jest obchodzony co roku 14 listopada, w urodziny Fredericka Bantinga, który w 1922 roku wspólnie z Charlesem Bestem dokonał odkrycia insuliny.

Międzynarodowa Federacja Diabetologiczna (IDF) ustaiła, że Światowy Dzień Cukrzycy w 2022 obchodzony jest pod hasłem “Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra". Z tej okazji przygotowaliśmy poradnik "Diagnoza i co dalej...?", który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości rodzicom dzieci ze świeżo zdiagnozowaną cukrzycą typu 1.

Z okazji tego dnia, życzymy wszystkim wytrwałości i samych dobrych cukrów!