ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

W DOROSŁOŚĆ Z CUKRZYCĄ - warsztaty, sobota 29 października

Zapraszamy do udziału w WARSZTATACH STACJONARNYCH w dn.  29 października 2022r. w siedzibie Fundacji, w Warszawie przy ul. Szpitalnej 5/16.

Warsztaty: W DOROSŁOŚĆ Z CUKRZYCĄ

Tematyka:   SEX, ALKOHOL, UŻYWKI … młodzież nieuchronnie zmierza ku dorosłości …

Oswoimy te i inne wrażliwe tematy, przygotujemy młodych ludzi i siebie (dorosłych) do

nowych sytuacji w życiu diabetyka.

Bądźmy świadomi! WIEDZA to BEZPIECZEŃSTWO!

A to jest przecież dla NAS NAJWAŻNIEJSZE!

Prowadzący: mgr Rafał Szpakowski, pielęgniarz, edukator zdrowotny, edukator diabetologiczny, prowadzi edukację diabetologiczną dla osób ze świeżą diagnozą jak i dla osób z wieloletnim stażem choroby. Doświadczenie zawodowe: oddział diabetologii w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, współpraca z Fundacją. Zaangażowany w działalność edukacyjną w środowisku cukrzycowym, nie bojący się trudnych tematów …

I           Warsztaty: W DOROSŁOŚĆ Z CUKRZYCĄ dla rodziców młodych diabetyków
29.10.2022. (sobota) godz. 12:30-13:30

Zapisy przez formularz internetowy: https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1

I          Warsztaty: W DOROSŁOŚĆ Z CUKRZYCĄ dla młodzieży z Ct1 wchodzącej w dorosłość

WYŁĄCZNIE dla dorosłych diabetyków i młodzieży w wieku 16+

29.10.2022. (sobota) godz. 13:45-14:45

Uwaga: niepełnoletni uczestnicy warsztatów W dorosłość z cukrzycą, mogą wziąć udział w  spotkaniu za pisemną zgodą rodziców.  Podpisaną zgodę należy przynieść do Fundacji na warsztaty.
---> Pobierz zgodę

Zapisy przez formularz internetowy> ZAPISZ SIĘ