ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

SAMOKONTROLA I SAMODZIELNOŚĆ W CUKRZYCY - warsztaty, sobota 29 październik

Zapraszamy do udziału w WARSZTATACH STACJONARNYCH w dn.  29 października 2022r. w siedzibie Fundacji, w Warszawie przy ul. Szpitalnej 5/16.

1. Warsztaty: SAMODZIELNOŚĆ I SAMOKONTROLA W CUKRZYCY skierowane do młodzieży i dorosłych.

29.10.2022. (sobota) godz. 10:00-12:00

Zapisy przez formularz internetowy: https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1

Prowadząca: mgr Anna Wiącek, pielęgniarka i edukator diabetologiczny, wykładowca Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie pracująca na co dzień w Instytucie Medycyny Wsi w Lublinie na oddziale diabetologii. Prywatnie mama chorego dziecka na cukrzycę typu 1. Wraz z mężem założyła i prowadzi stowarzyszenie „Wesoły Diabetyk” w Lublinie.

Tematyka:

1. SAMOKONTROLA - Zasady prawidłowego pomiaru glikemii - Jak dbać o opuszki palców - Studium przypadku
  2. Pen – hipo i hiperglikemia niezwiązana z posiłkiem: - Prawidłowy sposób podawania insuliny penem - Powikłania po iniekcjach insulinowych
  3. Pompa – hipo i hiperglikemia niezwiązana z posiłkiem: - Użytkowanie zbiorniczka– Dren – Wkłucie - Powikłania po iniekcjach insulinowych
  4. Hipo i hiperglikemia - objawy (książkowe i indywidualne), przyczyny, zapobieganie
  5. Glukagon – działanie, podanie, postępowanie po wykonaniu iniekcji z glukagonu

Zapisy prze formularz internetowy > ZAPISZ SIĘ