ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

OBÓZ PIŁKARSKI Kęty 3-8 stycznia 2023'

Zapraszamy DZIECI i MŁODZIEŻ na PIŁKARSKI OBÓZ ZIMOWY 2023'

Jeśli Twoje dziecko KOCHA PIŁKĘ NOŻNĄ i chcesz podarować mu 6 dni radości GRANIA z innymi zapaleńcami – TEN OBÓZ JEST WŁAŚNIE DLA NIEGO !!!

03.01.-08.01.2023. KĘTY (Beskid Mały) PIŁKA NOŻNA

DLA KOGO: kadra SŁODKIEJ POLSKI oraz dzieci i młodzież z Ct1 GRAJĄCE W PIŁKĘ NOŻNĄ, w wieku od 10 do 18 lat (zajęcia będą prowadzone dla 3 kategoriach wiekowych)

GDZIE: Hotel Relax, Młodzieży Polskiej 1, 32-650 Kęty, https://relaxhotel.pl/

Z profesjonalną bazą sportową do gry w piłkę nożną.

W PROGRAMIE SPORTOWYM:  treningi w rocznikach, mecze i sparingi, sporty halowe i basen

W ramach obozu zapewniamy:

- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną,

- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,

- pełne wyżywienie, diety wykluczeniowe,

- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych,

- zajęcia integracyjne i świetną zabawę,

- przejazd autokarem Kraków – ośrodek – Kraków (do Krakowa dojeżdżamy PKP z biletami ze zniżką 78%, bliższe informacje dotyczące logistyki po zakończeniu zapisów)

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM"), co wiąże się ze zdecydowanie NIŻSZYMI KOSZTAMI WYJAZDU dla dzieciaków biorących UDZIAŁ W PROJEKCIE DIABTEM 2022’

Kto może być UCZESTNIKIEM PROJEKTU:

- dzieci i młodzież powyżej 10 roku życia z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI

- UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE w trakcie danej edycji projektu kwiecień 2022 – marzec 2023 (w tej edycji odbyły się obozy: windsurfingowy, wspinaczkowy, trekkingowy, planowane - zimowiska)

Pozostałe osoby, poza projektem, mogą wziąć udział w wyjeździe w miarę wolnych miejsc ale już PEŁNOPŁATNIE.

ZAPISY ruszają 20 października i trwają do 31 października do 12:00. Pierwszeństwo przy zapisach oczywiście przysługuje reprezentantom SŁODKIEJ POLSKI i SUBKONTOWICZOM.

Zapisy wyłącznie przez formularz elektroniczny:

ZAPISY na obóz z DOFINANSOWANIEM (uczestnicy projektu): https://cukrzyca.force.com/s/

ZAPISY na obóz BEZ DOFINSNOWANIA (bez orzeczenia lub uczestniczący we wcześniejszych obozach Diabtem w czerwcu, wrześniu 2022): https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1

KOSZT i ZAPISY:

OSOBY UCZESTNICZĄCE w PROJEKCIE: 1000,00 PLN

OSOBY nie uczestniczące w PROJEKCIE: 2000,00 PLN

UWAGA: Koszt obozu można również rozliczyć w ramach SUBKONTA

PŁATNOŚCI:

Wpłata będąca potwierdzeniem udziału: 1000,00 PLN płatne do 4.11.2022.

Osoby pełnopłatne: pozostała kwota 1000,000 PLN płatna do 5.12.2023.

dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "DIABTEAM 2022 - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1"
dofinansowanie: 272.160,00 zł
całkowita wartość: 466.027,40 zł