ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

ZIMOWISKO 2023' WE WŁOSZECH

20.01.-28.01.2023. CIVETTA (Włochy) NARTY i SNOWBOARD TYLKO dla JEŻDŻĄCYCH

ferie w woj.: lubelskie, łódzkie, podkarpackie, pomorskie, śląskie, podlaskie, warmińsko-mazurskie

DLA KOGO: dzieci i młodzież w wieku 11+, oczywiście z Ct1 ale zaprszamy też rodzeństwo i zdrowych rówieśników

MIEJSCE: CIVETTA (https://www.dolomitisuperski.com/en/Experience/Ski-areas/Civetta) – region narciarski położony w samym sercu Dolomitów, u podnóża góry Monte

GDZIE: Dom wakacyjny CASA ALPINA – położony w malowniczej miejscowości Santa Fosca,

na wysokości 1450 m n.p.m.,

Civetta 3220 m n.p.m. rozciąga się pomiędzy najwyższym pasmem Dolomitów Marmolada a

popularną miejscowością Cortina. Łącznie do dyspozycji narciarzy jest 25 wyciągów i 90 km

tras o różnym stopniu trudności.

Mieszkamy zaledwie 900 m od najbliższych wyciągów stacji narciarskiej Selvadi Cadore. Do centrum miejscowości 300 m (sklep, bary, pizzeria). Do dyspozycji mamy: salę restauracyjną, salę integracyjną (stół do ping ponga, piłkarzyki), salę telewizyjną, dostęp do Wi-Fi

W PROGRAMIE SPORTOWYM:  cały dzień na stoku doskonalenie jazdy na nartach oraz snowboardzie

KOSZT: 2400,00 PLN + 420 euro (ok. 4500,00 PLN)

ZAPISY: https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1

PŁATNOŚCI:

I zaliczka: 2400,00 PLN płatna do 4.11.2022.

Pozostała wpłata: 420 euro płatna do 5.12.2022.

Cena zawiera:

- transport z Warszawy autokarem klasy LUX

- 6 noclegów w ośrodku (pokoje 2,3,4,5-osobowe z łazienkami)

- wyżywienie 2 x dziennie (kuchnia międzynarodowa): śniadanie – bufet szwedzki,

obiadokolacja, woda do kolacji (pierwszym posiłkiem jest obiadokolacja w dniu przyjazdu,

ostatnim również obiadokolacja w dniu wyjazdu + suchy prowiant na drogę)

- 6 - dniowe karnety narciarskie na cały region Civetta

- codzienny dowóz do stoków

- kadrę instruktorska, wychowawczą i opiekę medyczną / diabetologiczną

- ubezpieczenie narciarskie – Compensa KL - 350 tys. zł, OC – 100 tys. zł, NNW – 20 tys. zł.