ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

ZIMOWISKO 2023' w ZĘBIE (k. Zakopanego)

10.02.-16.02.2023. ZĄB (k. Zakopanego) NARTY i SNOWBOARD dla poczatkujących  i jeżdżących

ferie w woj.: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie, zachodniopomorskie

DLA KOGO: dzieci i młodzież w wieku 10+, oczywiście z Ct1, w miarę wolnych miejsc istnieje możliwość uczestnictwa rodzeństwa i zdrowych rówieśników

GDZIE:  Dom Wczasowy Harnaś, Bustryk 77c, 34-521 Ząb, https://harnaszakopane.pl/

W PROGRAMIE SPORTOWYM:  nauka oraz doskonalenie jazdy na nartach oraz snowboardzie, jazda na łyżwach, sporty halowe

Do baz sportowych dojeżdżamy autokarem.

W ramach obozów zapewniamy:

- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną,

- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,

- pełne wyżywienie, diety wykluczeniowe (Civetta – śniadanie + obiadokolacja)

- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych,

- przejazd autokarem Warszawa – ośrodek – Warszawa,

- zajęcia integracyjne i świetną zabawę

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM") organizowanych w POLSCE,

co wiąże się ze zdecydowanie NIŻSZYMI KOSZTAMI WYJAZDU dla dzieciaków biorących UDZIAŁ W PROJEKCIE DIABTEM 2022’

Kto może być UCZESTNIKIEM PROJEKTU:

- dzieci i młodzież powyżej 10 roku życia z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI

- UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE w trakcie danej edycji projektu kwiecień 2022 – marzec 2023 (w tej edycji odbyły się obozy: windsurfingowy, wspinaczkowy, trekkingowy)

Pozostałe osoby, poza projektem, mogą wziąć udział w wyjeździe w miarę wolnych miejsc ale już PEŁNOPŁATNIE.

ZAPISY ruszają 18 października od 12:00 i trwają do 31 października do 12:00. Pierwszeństwo przy zapisach oczywiście przysługuje SUBKONTOWICZOM.

Zapisy wyłącznie przez formularz elektroniczny:

KOSZT:

OSOBY UCZESTNICZĄCE w PROJEKCIE:

1800,00 zł  dla posiadający własny sprzęt,/ 2000,00 zł z wypożyczeniem sprzętu

ZAPISY na obóz z DOFINANSOWANIEM (uczestnicy projektu): https://cukrzyca.force.com/s/

płatna do 4.11.2022.

OSOBY nie uczestniczące w PROJEKCIE:

3600,00 - dla posiadających własny sprzęt / 3800,00 zł z wypożyczeniem sprzętu/

ZAPISY na obóz BEZ DOFINSNOWANIA (bez orzeczenia lub uczestniczący we wcześniejszych obozach Diabtem w czerwcu, wrześniu 2022): https://cukrzyca.force.com/s/?tabset-74f0e=1

PŁATNOŚCI:

I zaliczka: 1000,00 PLN płatna do 4.11.2022. - zaliczka jest POTWIERDZENIEM UDZIAŁU

Pozostała wpłata: 800,00 lub 1000,00 PLN płatna do 5.12.2022.

Osoby pełnopłatne: pozostała kwota płatna do 6.01.2023.

dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "DIABTEAM 2022 - obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1"
dofinansowanie: 272.160,00 zł
całkowita wartość: 466.027,40 zł