ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Warzywa i owoce dają super moce! online

Warzywa i owoce mają super moce!
Warsztaty dietetyczne online.

Dlaczego wszyscy zachęcają do jedzenia warzyw? Czy za nimi kryją się jedynie "witaminy"? Dlaczego jest to tak bardzo istotny aspekt diety? Dlaczego są tak istotne w diecie diabetyka?

O tym dowiesz się biorąc udział w warsztatach dietetycznych....
Co będzie omówione:
-Poszczególna rola witamin i minerałów,
-Funkcje błonnika- skłonność do zaparć u cukrzyków, obniżanie poziomu cholesterolu (zmniejszenie ryzyka chorób układu krążenia i profilaktyka powikłań kardiologicznych)
-Substancje bioaktywne: stres oksydacyjny (wysokie ryzyko u osób chorujących na cukrzycę) czy też zmniejszenie ryzyka chorób nowotworowych,
-Kontrola masy ciała (sytość).
-Aspekt wizualny na talerzach.
-Jakie warzywa i owoce jeść jesienią i zimą?

18 października godz. 18.00-19.30 zaproszenie na spotkanie na platformie Zoom wyślemy po zapisaniu się przez TUTAJ