ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Konsultacje indywidualne z DIETETYKIEM

ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA ZE WSPARCIA DIETETYCZNEGO

Jeżeli:

• masz problem z dobrym wyrównaniem metabolicznym,
  • nie wiesz, jak zastosować w praktyce zasady diety o niskim indeksie glikemicznym,
  • sprawia Ci trudność prawidłowe liczenie wymienników węglowodanowych i białkowo – tłuszczowych,
  • zastanawiasz się, czy Twoja dieta jest prawidłowa

lub też

• cierpisz na choroby dodatkowe m.in. nadciśnienie tętnicze, Hashimoto, celiakię,
  • masz nieprawidłowe wyniki badań np. podwyższony poziom cholesterolu, zbyt niską wartość hemoglobiny,
  • borykasz się a nadwagą lub otyłością,

koniecznie skorzystaj z możliwości konsultacji z dietetykiem. Serdecznie zapraszamy!

kiedy?  w dniach 19.05.2022 (CZWARTEK) W GODZINACH 16:00 - 18:30

gdzie? spotkanie on-line

Spotkania poprowadzi pani Katarzyna Szybiak

Zapisy mailem: akademia@fundacja-cukrzyca.pl