ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Rekrutacja projekt KIERUNEK AKTYWNOŚĆ 2022

Ruszyły zapisy na kolejny rok uczestnictwa w projekcie Kierunek Aktywność 2022.

Zapraszamy DZIECI, MŁODZIEŻ, RODZICÓW i chorujących DOROSŁYCH

Jeśli TY lub TWOJE DZIECKO chorujecie na cukrzycę typu 1 i potrzebujecie WSPARCIA diabetologicznego, psychologicznego, dietetycznego lub w zakresie nowych technologii cukrzycowych zapraszamy do udział w projekcie „Kierunek Aktywność 2022” dofinansowanym ze środków PFRON.

Udzielamy KOMLEKSOWEJ i BEZPŁATNEJ pomocy w zakresie samokontroli cukrzycy typu 1.

Wsparcie udzielane jest w formie stacjonarnej i zdalnej.

Przystępując do projektu możesz skorzystać z:

• konsultacji indywidualnych (stacjonarnych lub zdalnych) z obszaru:
    • DIABETOLOGII
    • DIETETYKI
    • PSYCHOLOGII
    • NOWYCH TECHNOLOGII
  • stacjonarnych szkoleń grupowych
  • zdalnych szkoleń grupowych – webinariów

WARUNKIEM UDZIAŁU W PROJEKCIE JEST POSIADANIE AKTUALNEGO ORZECZENIA O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI.

Zapisy trwają do wyczerpania miejsckliknij i ZAPISZ SIĘ

Liczba miejsc ograniczona, więc warto zadbać o zapis, bo pakiet korzyści jest naprawdę duży. Pierwszeństwo przyjęcia do projektu mają osoby, dla których nie starczyło miejsc w poprezdniej edycji ii które zadeklarują aktywny udział w oferowanych szkoleniach/konsultacjach.

Aktualizacje informacji, ośrodków realizujących projekt oraz terminów szkoleń znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej w zakładce KIERUNEK AKTYWNOSĆ

Pytania prosimy kierować na e-mail: kierunek.aktywność@fundacja-cukrzyca.pl
oraz pod nr tel. Karina Piechocka tel. 539 090 550.

Dofinansowano ze środków PFRON
nazwa zadania: "KIERUNEK AKTYWNOŚĆ 2022 - wsparcie osób niepełnosprawnych w obszarze samokontroli cukrzycy typu 1"
dofinansowanie: 269.211,20 zł
całkowita wartość: 305.211,20 zł