Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

Pierwsza Konferencja Szkoleniowa Z Cukrzycą na Ty, nie daj się!

Serdecznie zapraszamy na Pierwszą Konferencję Szkoleniową Z Cukrzycą na Ty, nie daj się!, której głównym organizatorem jest Stowarzyszenie Razem dla Białołęki.

Konferencja odbędzie się w dniu 19 listopada 2016 roku, w Białołęckim Ośrodku Kultury przy ul. Van Gogha 1, w godz. 9:00-15:30.

Podczas konferencji poznamy podstawy cukrzycy, zmierzymy się z mitami i faktami, poznamy znaczenie samoopieki i współpracy rodziny z placówkami szkolnymi/przedszkolnymi jak również z edukatorami do spraw cukrzycy oraz dowiemy się co jeść, by nie przytyć.

Oprócz bogatego programu w trakcie konferencji będzie możliwość pomiaru poziomu cukru we krwi. Pomiaru dokonają członkowie Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii.

Prelegentami będą: mgr inż. Aleksandra Cichocka, dietetyk, Instytut Żywności i Żywienia; mgr Alicja Szewczyk, Specjalista w dziedzinie pielęgniarstwa diabetologicznego, Klinika Endokrynologii i Diabetologii Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka”Przewodnicząca Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii; Kamila Szarejko, Kierownik Programów Fundacji Medicover, Kierownik Programu PoZdro!; dr. Lidia Groele, diabetolog, Oddział Kliniczny Diabetologii Dziecięcej i Pediatrii WUM; ratownicy z Fundacji Anikar.
Natomiast goście honorowi konferencji to: Anna Tomaśko, producent telewizyjny i podróżnik oraz Michał Jeliński, wioślarz, Mistrz Olimpijski z Pekinu

Udział w konferencji jest bezpłatny, rejestracja jest obowiązkowa.

Do 13 listopada prosimy o zgłoszenia drogą elektroniczną za pomocą formularza, który jest dostępny pod poniższym linkiem:https://docs.google.com/…/1znLrVtHFyx9DrzQIU1QPsIIOBKn…/edit lub w szczególnych przypadkach telefonicznie: 695.248.216 oraz 533.262.533 (pon.- pt., w godz. 18-20).

Więcej szczegółowych informacji na stronach wydarzenia:

Zapraszamy!