ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Insulin On Board Cup 2022 już w czerwcu!

W dniach 18-19 czerwca w Warszawie, organizujemy kolejną edycję turnieju piłkarskiego INSULIN ON BOARD CUP.

Organizacja turnieju jest współfinansowana ze środków PFRON.

W tym roku międzynarodowo :)  na turnieju wystąpią gościnnie drużyny z Chorwacji, Portugalii, Słowacji, Ukrainy i Bułgarii.

Zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły) w następujących kategoriach wiekowych:

- 2011 i młodsi

- 2008-2010

- 2004-2007

- dorośli

Pierwsze mecze turnieju przewidziane są w sobotę na godzinę 10:00 na boisku, przy ul. Strumykowej 21 w Białołęckim Ośrodku Sportu w Warszawie, natomiast uroczyste rozpoczęcie turnieju nastąpi o 13:00.

W sobotę turniej potrwa do godziny 19, natomiast w niedzielę rozpoczynamy o 8:00, a zakończenie turnieju i rozdanie nagród przewidujemy o 18:00.

Informujemy, że Fundacja zwraca koszt noclegu dla zawodnika i jednego opiekuna oraz zapewnia wyżywienie podczas turnieju. Zgłoszenia przyjmujemy do końca marca na mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl W zgłoszeniu prosimy podać: Imię i nazwisko dziecka, miasto zamieszkania, telefon kontaktowy oraz załączyć aktualne orzeczenie o niepełnosprawności. Istnieje również możliwość uzyskania zniżki na przejazd środkami transportu publicznego (np. PKP) – zniżka78% dla zawodnika z ważny orzeczeniem i opiekuna (osoby zainteresowane prosimy o maila z podaniem imienia i nazwiska, adresu zamieszkania i nr PESEL  osób – wystawimy zaświadczenie uprawniające do zniżki).