ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

ZJEDNOCZENI Z UKRAINĄ

English below

Українська нижче

Drodzy Podopieczni!
W obliczu wojny na Ukrainie postarajmy się pomóc w kwestii, która jest nam bardzo bliska. Wielu z nas utożsamia się dzisiaj z Rodzicami młodych DIABETYKÓW na Ukrainie. Wiemy co niepokoiłoby nas najbardziej, gdyby przyszło doświadczać nam podobnej rzeczywistości.

Pomóżmy w zbiórce środków FINANSOWYCH i RZECZOWYCH niezbędnych do przeżycia dla dzieciaków chorujących na cukrzycę typu 1 !!!

1. DARY RZECZOWE: paski do glukometru, peny, igły do penów, glukoza, glukagon, zestawy infuzyjne do pomp, zbiorniki na insulinę oraz innych potrzebnych diabetykom akcesoriów medycznych przekazujemy na ADRES FUNDACJI:
Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą ul.Szpitalna 5/16, 00-031 Warszawa z dopiskiem „UKRAINA”

2. FINANSOWO wspieramy przez WPŁATY DAROWIZNY tytułem „UKRAINA” :
wpłaty bezpośrednie na subkonto „POMOC UKRAINIE”: SWIFT WBKPPLPP, PL91109010560000000149500336

Zachęcamy również do zgłaszania nam:

- CHĘCI i ZAKRESU POMOCY wypełniając FORMULARZ zgłoszeniowy dla oferujących pomoc: https://forms.gle/yXAPGbY9koihKkSh7

- POTRZEBY POMOCY wypełniając FORMULARZ zgłoszeniowy dla potrzebujacych pomocy: https://forms.gle/9bTCc6MD4feAvRX97

Kontakt do Fundacji w sprawie POMOCY UKRAINIE: tel. 537 090 550
Dyżurujemy w Fundacji w dni robocze w godz. 10:00 -18:00
Prosimy o udostępnienie apelu!

SOLIDARITY WITH UKRAINE

Dear Foundation’s supporters!
In the face of the war in Ukraine, let us help with an issue that is very urgent need. Nowadays, many of us identify with young DIABETICS in Ukraine. We are aware what would worry them and their parents according to experience of the similar reality – life with diabetes. We know what kind of problems diabetics in Ukraine are facing now. An insulin shortage is unfolding- infrastructure like deliveries and pharmacies are disrupted, and diabetics are starting to ration INSULIN. This is life – threatening medical emergency.

Let's collect FINANCIAL and MATERIAL resources necessary for children suffering from type 1 diabetes.
1. Please donate : glucose meters, strips, pens, glucose, glucagon, infusion sets for pumps and other medical accessories indispensable to diabetics.
Please deliver your gifts to the FOUNDATION ADDRESS:
Foundation for Children with Diabetes ul.Szpitalna 5/16, 00-031 Warsaw, with a note "UKRAINE"

2. We support financially via donation payments with the title "UKRAINE" - link to the
You can also donate direct to our bank (transfer title: "UKRAINE"): SWIFT WBKPPLPP, PL91109010560000000149500336

It is also possible to report us if you need help or if you want to help.
If you need help fill out this form: https://forms.gle/9bTCc6MD4feAvRX97
If you want to help fill out this form: https://forms.gle/yXAPGbY9koihKkSh7
You can reach us through this number: +48 537 090 550
Our office and phones are open from monday to friday, 10:00-18:00.

We have to show solidarity with diabetics in Ukraine. We need to come together as a global community and support them.
Please share the appeal!

ЄДНАЄМОСЯ З УКРАЇНОЮ

Шановні підопічні!

В умовах війни в Україні ми хочемо допомогти у дуже важливій для нас справі. Багато з нас сьогодні усвідомлює ситуацію батьків юних ДІАБЕТИКІВ в Україні. Знаємо, з чим мали б ми справу, якби ми були б у подібній ситуації.

Допоможемо зібрати ФІНАНСОВІ та МАТЕРІАЛЬНІ ресурси, необхідні для життя дітей, які хворіють на цукровий діабет першого типу.

1. МАТЕРІАЛЬНІ ДАРИ: смужки для глюкометрів, інсулінові ручки, голки для інсулінових ручок, глюкоза, глюкагон, інфузійні набори для помп, інсулінові балони та інше медичне обладнання, необхідне хворим на цукровий діабет, передаємо до ФОНДУ за адресою:

Фонд допомоги дітям, хворим на цукровий діабет

ul.Szpitalna 5/16, 00-031 Warszawa з дописом «УКРАЇНА»

2. Підтримуємо ФІНАНСОВО шляхом ПЕРЕКАЗУ ПОЖЕРТВУВАНЬ з дописом «UKRAINA»:

Посилання для здійснення платежів: https://www.fundacja-cukrzyca.pl/darowizny

платежі безпосередньо на субрахунок «POMOC UKRAINIE»: SWIFT WBKPPLPP, PL91109010560000000149500336

Закликаємо вас зголошувати нам про:

– БАЖАННЯ ДОПОМОГТИ ТА ОБ’ЄМ ДОПОМОГИ, заповнивши

ФОРМУ ЗАПИТУ для осіб, які надають допомогу: https://forms.gle/yXAPGbY9koihKkSh7

– ПОТРЕБУ В ДОПОМОЗІ, заповнивши

ФОРМУ ЗАПИТУ для осіб, які потребують допомоги: https://forms.gle/9bTCc6MD4feAvRX97

Контакти Фонду щодо ДОПОМОГИ УКРАЇНІ: тел.537 090 550

Чергуємо у Фонді в робочі дні з 10:00-18:00

Поділіться, будь ласка, цим зверненням!