ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

16 Bieg „Policz się z cukrzycą”

Kochani, już wkrótce 30 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

16 Bieg „Policz się z cukrzycą” po rocznej przerwie spowodowanej pandemią koronawirusa wraca na ulice Warszawy. https://www.wosp.org.pl/aktualnosci/zapisz-sie-na-16-bieg-policz-sie-z-cukrzyca

Biorąc udział w biegu wyrażamy swoją solidarność z diabetykami i wspieramy Orkiestrę, która za datki zebrane podczas rejestracji zakupi pompy insulinowe dla kobiet w ciąży z cukrzycą typu 1.

Jak co roku mamy dla Was bezpłatne pakiety startowe (koszulka biegowa ,numer startowy).

Start biegu planowany jest na 29 stycznia 2022 roku około godziny 12.00.

Zgłoszenia tylko przez formularz elektroniczny dostępny pod linkiem:

Istnieje możliwość wysyłki pakietu startowego (proszę zaznaczyć w zgłoszeniu) lub odbioru osobistego w Fundacji – o terminie odbioru poinformujemy mailowo.

Ilość pakietów startowych ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Przypominamy, że bezpłatny pakiet jest dla uczestnika biegu z Ct1 + osoby towarzyszącej dziecku.