ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Nowe technologie - program szkoleń na grudzień

ZAPRASZAMY NA KOLEJNE BEZPŁATNE SZKOLENIA Z NOWYCH TECHNOLOGII

Jesteś ŚWIEŻO PO DIAGNOZIE Ct1 i chcesz dowiedzieć się o ROZWIĄZANIACH TECHNOLOGICZNYCH WSPOMAGAJĄCYCH PROWADZENIE CUKRZYCY???

Chcesz poznać RÓŻNE SYSTEMY ale nie wiesz, jak poruszać się w obszarze technologicznych nowinek? Nie wiesz, jak funkcjonują i które systemy wybrać? Przerażają Cię techniczne kwestie instalacji potrzebnych aplikacji ?

TO SĄ WŁAŚNIE SZKOLENIA DLA CIEBIE !!!

Możesz wziąć udział w BEZPŁATNYCH WARSZTATACHZGŁÓŚ SIĘ DO PROJEKTU !!! Zapraszamy !!!

Szkolenia organizowane są w ramach projektu KIERUNEK AKTYWNOŚĆ współfinansowanego ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON) – (https://www.fundacja-cukrzyca.pl/kierunek-aktywnosc ), we współpracy z grupą Technologie Diabetykahttps://www.facebook.com/TechnologieDiabetyka/

W ramach projektu oferujemy również  wsparcie: DIABETOLOGOCZNE, DIETETYCZNE, PSYCHOLOGICZNE, TECHNOLOGICZNE.

Tematy SZKOLEŃ STACJONARNYCH w dniach 3 i 4 grudnia:

(szkolenia organizowane w Fundacji, ul. Szpitalna 5/16)

03.12.21. godz. 11:00-18:00 –TECHNOLOGIE DIABETYKA – PRZEGLĄD ROZWIĄZAŃ  (pompy, CGM, aplikacje do monitoringu na telefony i zegarki)

04.12.21. godz. 11:00 - 18:00 NIGHTSCOUT / HEROKU / ATLAS/ DEXCOM/ xDRIP – PRZYGOTOWANIE OD PODSTAW ZDALNEGO MONITORINGU/ BUDOWANIE SYSTEMU

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM SZKOLEŃ (link)

PONADTO ZAPRASZAMY NA WEBINARY:

07.12.2021 (wtorek)- godz. 20:00-22:00; DEXCOM G6 PATCHED: INSTALACJA I UŻYTKOWKOWANIE – jeśli chcesz korzystać z DEXCOM G6, ale telefon, który posiadasz nie jest kompatybilny z systemem Dexcom G6, podpowiemy Ci jak poradzić sobie z tą przeszkodą !

13.12.2021 (poniedziałek) - godz. 20:00-22:00; GENEROWANIE I ANALIZA RAPORTÓW z DEXCOM CLARITY

20.12.2021 (poniedziałek) - godz. 20:00-22:00; GENEROWANIE I ANALIZA RAPORTÓW LibreView

ZAPISY NA WARSZTATY i WEBINARY :   https://techdiab.bookero.pl