Pomóżmy CukierAsom trafić na koszulki Lecha PoznańKibice wybiorą organizację, której logo pojawi się na froncie koszulek Lecha Poznań podczas wyjazdowego pucharowego meczu z Hapoelem Beer Sheva. Zachęcamy do głosowania na cukrzycową drużynę piłkarską CukierAsy!RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKAOd 2 października zapraszamy młodzież i dzieci z opiekunami do skorzystania z BEZPŁATNEGO BASENU. Dorosłych i młodzież powyżej 16 roku życia zapraszamy również na KOSZYKÓWKĘ i SIATKÓWKĘLASEROTERAPIA - PAŹDZIERNIK 2022ZAPYTANIA OFERTOWE DOTYCZĄCE ORGANIZACJI ZIMOWYCH OBOZÓW SPORTOWYCHW związku z organizacją obozów sportowych, w ramach projektu „DIABTEAM 2022 – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1” współfinansowanego przez PFRON, Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurę zapytania ofertowego, publikuje treść zapytań dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia zimowych obozów sportowych.KONTYNUUJEMY akcję DOM!!!W tym roku po raz czwarty organizujemy fundacyjny DOM, czyli Dajmy Odpocząć Mamom!!! Jak sama nazwa wskazuje, wyjazd jest organizowany z myślą o Mamach, które w weekend 01-02 paź-dziernika. zwalniamy z codziennych obowiązków cukrzycowych!!!Piknik w parku linowym w SzczecinieW ostatnich dniach sierpnia spotkaliśmy się w Szczecinie, w Parku Linowym Tarzania, gdzie przez dwie godziny dzieciaki śmigały zwinnie po różnych trasach, ucząc się opanowania, odpowiedzialności, ćwicząc równowagę i przełamując swoje lęki.PSYCHOLOG. KONSULTACJE INDYWIDUALNE.Rabat dla podopiecznych w gadzetydiabetyka.plSpecjalna oferta od sklepu gadzetydiabetyka.pl dająca 10% zniżki

OBOZY ZIMOWE 2022!!!

Aktualizacja (11.02.2022 r.): Informujemy, że w dniach 04.02.22-11.02.22 odbył się OBÓZ TAEKWONDO w miejscu Hotel Star-Dadaj Resort & SPA, w którym wzięło udział 19 dzieci.

Aktualizacja (03.02.2022 r): Informujemy, że w dniach 27.01.22-03.02.22 odbył się OBÓZ NARCIARSKO - SNOWBOARDOWY w miejscu Dom Wczasowy Harnaś w Kościelisku, w którym wzięło udział 47 dzieci.

Aktualizacja (24.12.2021 r.): Informujemy, że zakończyły się zapisy na OBÓZ TAEKWONDO

****

Aktualizacja (14.11.2021 r): Informujemy, że zakończyły się zapisy na OBÓZ NARCIARSKO - SNOWBOARDOWY.

WYDŁUŻAMY TERMIN ZAPISÓW na OBÓZ TAEKWONDO do 24.12.2021. do 24:00

ROZPOCZYNAMY NABÓR !!!

Zapraszamy MŁODZIEŻ i DZIECI (bez rodziców) na TURNUS ZIMOWY 2022'.

W tym roku planujemy organizację dwóch SPORTOWYCH OBOZÓW ZIMOWYCH

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM").

Kto może uczestniczyć w obozach z DOFINANSOWANIEM PFRON:

Osoby deklarujące udział w PROJEKCIE - dzieci i młodzież z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI

UWAGA !!! UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE w trakcie realizacji projektu (kwiecień 2021 – marzec 2022).

(UWAGA: korzystanie z dofinansowania PFRON do TURNUSÓW REHABILITACYNYCH w latach 2021/ 2022 nie wyklucza z możliwości skorzystania z dofinsnowania do OBOZU SPORTOWEGO - to nie to samo dofinansowanie)

OBÓZ NARCIARSKO - SNOWBOARDOWY w dniach 27.01.22-03.02.22  - nauka oraz doskonalenie jazdy na nartach oraz snowboardzie

WIEK:  10 +

GDZIE: Dom Wczasowy Harnaś 2 ul. Nędzy Kubińca 105a, 34-511 Kościelisko

link do hotelu: https://www.noclegi-harnas.pl/

Jaki koszt:

OSOBY UCZESTNICZĄCE w PROJEKCIE (z dofinansowaniem PFRON): 1500 zł dla posiadający własny sprzęt / 1600 zł. z wypożyczeniem sprzętu

OBÓZ TAEKWONDO, basen, sporty halowe w dniach 04.02.22.-11.02.22.

WIEK:  11+

GDZIE:  Hotel Star-Dadaj Resort & SPA , Dadaj, k. Ramsowa, 11-010 Barczewo

link do hotelu: https://stardadaj.pl/

Jaki koszt:

OSOBY UCZESTNICZĄCE w PROJEKCIE (z dofinansowaniem PFRON): 1000 zł

ZAPISY ruszają 2 listopada 2021 od 12:00 i trwają do 14.11.2021. do 24:00

Zapisy wyłącznie przez formularz elektroniczny dostępny od dnia 02.11.2021., linki:

UCZESTNICY PROJEKTU (z dofinansowaniem PFRON)

W ramach obozów zapewniamy:

- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną,

- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,

- pełne wyżywienie, diety wykluczeniowe,