ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Międzynarodowy konkurs fotograficzny i artystyczny z okazji Światowego Dnia Cukrzycy

Serdecznie zapraszamy do udziału w międzynarodowym konkursie fotograficznym i artystycznym z okazji Światowego Dnia Cukrzycy, organizowanym przez firmę Ascensia.

Autorzy zwycięskich zgłoszeń będą mogli nominować zarejestrowaną organizację charytatywną związaną z cukrzycą, na rzecz której Ascensia Diabates Care dokona darowizny w imieniu zwycięscy oraz kolejnych trzech miejsc.

Jeśli chcecie wziąć udział w konkursie, serdecznie prosimy o zgłoszenia przez naszą fundację. Na zwycięzcę czeka bardzo atrakcyjna nagroda ufundowana przez nas. Prosimy o wysyłanie prac na nasz adres: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl, wraz z imieniem i nazwiskiem autora, peselem i telefonem

Więcej informacji o samym konkursie tutaj: https://thisisdiabetes.com/?lang=pl