Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.

ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’

Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM").

Koszt TYGODNIOWEGO OBOZU wynosi 1000,00 PLN/osoba

Kto może uczestniczyć w obozach:
- dzieci i młodzież z Ct1 z AKTUALNYM ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI
- uczestnik musi posiadać - certyfikat potwierdzający szczepienie przeciw COVID-19 lub negatywny wyniku testu diagnostycznego RT-PCR w kierunku SARS-CoV-2 wykonanego przed rozpoczęciem obozu, w okresie do 72 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. Osoby, które nie przedstawią stosownych, w/w zaświadczeń, nie mogą wziąć udziału w obozie (informujemy, iż jest możliwość wykonania testu przez NFZ).

W tym roku planujemy zorganizowanie 2 obozów dla młodzieży. Dla dzieci młodszych zaplanowaliśmy obozy na początku 2022 roku.
UWAGA !!! UCZESTNIK może wziąć udział TYLKO W JEDNYM OBOZIE (można tylko raz skorzystać ze wsparcia/ dofinansowania); jeśli będą wolne miejsca możemy wziąć osoby po raz kolejny ale już pełnopłatnie.

Planowane terminy i profile obozów:

OBÓZ SPORTÓW WODNYCH
CZERWIEC: 12-18.06.2021.
gdzie: Hotel Star-Dadaj *** Resort & SPA
Program: windsurfing, kajaki, basen, rowery, sporty halowe, zajęcia linowe, survival
dla kogo? MŁODZIEŻ 12-17 lat,
Zgłoszenia do 28.05.2021.

OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY
WRZESIEŃ 11-19.09.2021. lub 18-26.09.2021.
Program: wspinaczka, wędrówki po górskich szlakach, spływy górskimi potokami, sporty halowe, basen
Dla kogo ? MŁODZIEŻ 14-17 lat
Zgłoszenia do 25.06.2021.

W ramach obozów zapewniamy:
- opiekę: wychowawczą, instruktorską, medyczną/ diabetologiczną
- zakwaterowanie w pokojach z pełnym węzłem sanitarnym,
- 5 posiłków (3 główne + II śniadanie i podwieczorek), diety wykluczeniowe
- zajęcia ze wskazanych opisie zajęć sportowych, sprzęt sportowy,
- przejazd autokarem Warszawa – ośrodek - Warszawa
- zajęcia integracyjne i świetną zabawę
KOSZT OBOZU 1.000,00 PLN/ osoba (nie ma możliwości płacenia bonem turystycznym)

ROZPOCZYNAMY NABÓR !!!
Serdecznie zapraszamy MŁODZIEŻ w wieku 14-17 lat na OBOZY SPORTOWE w CZERWCU i we WRZEŚNIU !!!
Zapisy:
OBÓZ SPORTÓW WODNYCH w CZERWCU – do 28 maja 2021’
OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWYCH we WRZEŚNIU – do 25 czerwca 2021’
Zgłoszenie prosimy wysłać na adres mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl
Z podaniem: imienia i nazwiska uczestnika, nr PESEL, danych kontaktowych: tel. i mail, skanu aktualnego orzeczenia
Tradycyjnie pierwszeństwo mają subkontowicze