ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2021' współfinansowanego ze środków PFRON

Miło nam poinformować, iż na tegoroczną edycję turnieju otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON !!!

Patronat nad wydarzeniem objął Polski Związek Piłki Nożnej.

III edycję turnieju piłkarskiego „INSULIN ON BOARD CUP 2021' rozegramy w dniach 4-5 WRZEŚNIA 2021'na obiekcie Białołęckiego Ośrodka Sportu w Warszawie. Rozpoczęcie imprezy przewidujemy na godzinę 12:00.

Projekt realizujemy w terminie 1.04.2021. - 15.10.2021.

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie (plik do pobrania)

Regulamin zasady rozgrywania turnieju (plik do pobrania)

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (plik do pobrania)

Zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).

Turniej tradycyjnie odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2011 i młodsi, 2008-2010, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji (w tym PIKNIK EDUKACYJNY) i znamienitych gości.

Do zapisywania się zapraszamy:

DRUŻYNY -  minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą razem występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. W przypadku braku wymaganej liczby zawodników, skład zostanie uzupełniony zawodnikami z otwartego naboru lub innych drużyn.

ZAWODNIKÓW INDYWIDUALNYCH – w podanych kategoriach wiekowych, chłopców i dziewczęta

Drużyny będą grać w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę.

W tym roku w tunieju mogą wziąć udział zawodnicy spełniający łącznie nastepujące kryteria:

- dziewczynki i chłopcy mieszczący sie w jednej z trzech kategorii wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi) oraz nowa kategoria 2011 i młodsi;

- osoby chorujące na cukrzyce typu 1 z aktualnym w dniach turnieju orzeczeniem o niepełnosprawności,

- mieszkańcy całego kraju

Ilość miejsc jest ograniczona!

Przy rekrutacji dodatkowymi punktami bedą premiowani zawodnicy spełniający nastepujące kryteria:

- dziewczynki/ kobiety

- osoby zamieszkujące obszar wiejski

- w przypadku osób powyżej 16 r.ż., osoby ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności

ZGŁOSZENIA przyjmujemy na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

UWAGA! w zgłoszeniu DRUŻYNY należy zamieścić następujące dane:

DRUŻYNA:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz numery PESEL i skany/zdjęcia orzeczeń o niepełnosprawności. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (plik do pobrania)

ZAWODNIK INDYWIDUALNY:

- imię i nazwisko, nr pesel, ewentualna informacja o diecie bezglutenowej

- kategoria wiekowa,

- miejsce zamieszkania,

- imię i nazwisko rodzica/opiekuna (obecnego podczas wyjazdu) wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- skan/zdjęcie orzeczenia o niepełnosprawności.

TYLKO UCZESTNICY POSIADAJĄCY AKTUALNE ORZECZENIE O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI MAJĄ FINANSOWANE WYŻYWIENIE I NOCLEG (RÓWNIEŻ DLA OPIEKUNA)

Uczestnicy turnieju w ramach projektu mają zapewnione wyżywienie: I dzień: obiad, kolację oraz II dzień: obiad w formie cateringu na terenie Ośrodka Sportu oraz wodę.

Informujemy, że Fundacja zwraca koszt jednego noclegu ze śniadaniem (do wysokości  90 zł) dla każdego zawodnika i jego opiekuna (1zawodnik/1 opiekun). Zawodnik musi posiadać aktualne zaświadczenie o niepełnosprawności.

Warunkiem rozliczenia noclegu jest przedstawienie faktury wystawionej na dane Fundacji (Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, 00-031 Warszawa, NIP: 525 15 80 629) z zapisem w treści: nocleg uczestników turnieju IOB z podaniem ilości nocujących osób. Z tyłu faktury proszę wypisać iminona i nazwiska osób nocujących oraz wskazac osobę i nr konta do zwrotu środków. Zwrócona będzie kwota wynikająca z ilości uczestników x stawka 90 PLN/nocleg/osoba. Warunkiem zwrotu środków jest spełnienie warunków uczestnictwa w projecie oraz obecność na turnieju. Opisane oryginały faktur przyjmujemy do dnia 10.09.2021.

Serdecznie zapraszamy!