ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH

Jeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia dla placówek oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1
zgłoś się na nasz kurs.

Kurs trwa 4 dni. Termin kursu: maj 2021.

7 maja (piątek) 17:30 – 21:00
8 maja (sobota) 09:00 – 15:00
10 maja (poniedziałek) 14:00 – 18:30
15 maja (sobota) 09:00 – 15:00

Forma kursu: kurs ma formę zdalną, składa się z interaktywnych zajęć online oraz nauki indywidualnej w oparciu o materiały dostarczone przez organizatora.

Do wzięcia udziału w kursie niezbędne jest posiadanie wiedzy z zakresu terapii cukrzycy.
Warunkiem ukończenia kursu jest uczestnictwo we wszystkich zajęciach oraz zdanie sprawdzianu wiedzy teoretycznej oraz praktycznej.

W ramach kurs wyposażymy Cię w NARZĘDZIA i WARSZTAT EDUKATORA:

=> Opieka nad dzieckiem z cukrzycą w placówce oświatowej
=>  Uwarunkowania prawne dotyczące opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w placówkach oświatowych.
=>  Psychologiczny aspekt funkcjonowania dziecka z cukrzycą w placówce oświatowej.
=>  Praktyczne aspekty pracy edukatora. Szkolenia stacjonarne i zdalne.
=> Techniki skutecznej komunikacji. Sztuka prezentacji.

Zajęcia prowadzą: zespół Kliniki Diabetologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, trenerzy personalni i umiejętności skutecznej prezentacji, psycholodzy kliniczni, doświadczeni edukatorzy diabetologiczni.

Na Państwa zgłoszenia na wypełnionym formularzu elektronicznym czekamy do dnia 25 kwietnia 2021. Wszelkie pytania prosimy kierować na marta.osmianska@fundacja-cukrzyca.pl.

Formularz zgłoszeniowy (kliknij tutaj)

Zakwalifikowanie na kurs potwierdzimy do dnia 28 kwietnia 2021. Zakwalifikowani uczestnicy kursu wnoszą opłatę wpisową w wysokości 50,00 PLN płatną do dnia 4 maja 2021.