PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!

W dniach 19-21.02.2021, w Warszawie odbyło się zgrupowanie seniorskiej reprezentacji Słodkiej Polski, która przez trzy dni ciężko trenowała, przygotowując się do międzynarodowych wyzwań. Było to drugie zgrupowanie dorosłej kadry pod oficjalnym patronatem Polskiego Związku Piłki Nożnej. Miejscem naszych treningów była hala przy ulicy Gładkiej, gdzie swoje mecze rozgrywa futsalowa drużyna Legii Warszawa.

Zawodnicy z całego kraju zameldowali się w Warszawie już w piątek, gdy podczas wieczornego treningu mieli okazję zobaczyć się po długim czasie. Pojawiło się także kilka nowych twarzy, w tym dwóch zawodników, którzy do tej pory występowali w młodszej kadrze U-16, Miłosz Bator oraz Igor Brzozowski. Wszyscy debiutanci zostali bardzo dobrze przyjęci przez pozostałych graczy i szybko odnaleźli się w szatni.

Sobota to dwa intensywne treningi, pomiędzy którymi odbyło się spotkanie edukacyjne z przedstawicielami fundacji. Po treningach wszyscy zawodnicy chętnie korzystali z odnowy u masażysty. Wieczorem nie mogło oczywiście zabraknąć tradycyjnej integracji, podczas której rywalizowano w turnieje ping-ponga, piłkarzyków i FIFĘ.

Niedziela, to ostatnie zajęcia, zakończone sparingiem wewnętrznym i podsumowaniem zgrupowania. Po nim, zawodnicy rozjechali się we wszystkie strony Polski, z poczuciem dobrze przepracowanego weekendu w niesamowitym gronie.

Dziękujemy wszystkim za obecność i zaangażowanie. Do zobaczenia!