ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!

W dniach 19-21.02.2021, w Warszawie odbyło się zgrupowanie seniorskiej reprezentacji Słodkiej Polski, która przez trzy dni ciężko trenowała, przygotowując się do międzynarodowych wyzwań. Było to drugie zgrupowanie dorosłej kadry pod oficjalnym patronatem Polskiego Związku Piłki Nożnej. Miejscem naszych treningów była hala przy ulicy Gładkiej, gdzie swoje mecze rozgrywa futsalowa drużyna Legii Warszawa.

Zawodnicy z całego kraju zameldowali się w Warszawie już w piątek, gdy podczas wieczornego treningu mieli okazję zobaczyć się po długim czasie. Pojawiło się także kilka nowych twarzy, w tym dwóch zawodników, którzy do tej pory występowali w młodszej kadrze U-16, Miłosz Bator oraz Igor Brzozowski. Wszyscy debiutanci zostali bardzo dobrze przyjęci przez pozostałych graczy i szybko odnaleźli się w szatni.

Sobota to dwa intensywne treningi, pomiędzy którymi odbyło się spotkanie edukacyjne z przedstawicielami fundacji. Po treningach wszyscy zawodnicy chętnie korzystali z odnowy u masażysty. Wieczorem nie mogło oczywiście zabraknąć tradycyjnej integracji, podczas której rywalizowano w turnieje ping-ponga, piłkarzyków i FIFĘ.

Niedziela, to ostatnie zajęcia, zakończone sparingiem wewnętrznym i podsumowaniem zgrupowania. Po nim, zawodnicy rozjechali się we wszystkie strony Polski, z poczuciem dobrze przepracowanego weekendu w niesamowitym gronie.

Dziękujemy wszystkim za obecność i zaangażowanie. Do zobaczenia!